« Zagreb
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
MLJAC

Vrijeme je za burgere!

Zagreb Burger Festival od 2. do 13. rujna na Strossmayerovom trgu donosi vam ponovno gomilu fine, fine hrane...

Opet će biti slasno!
Opet će biti slasno! (Arhiva)
Više o

Zagreb Burger Festival

Mirisali su na ribe i meso, spravljali su ih i u vege điru, mijenjali su boje od crvene do  zelene, osmišljavali su ih najbolji burger Chefovi iz Zagreba, Pule, Fažane, Splita, Dubrovnika i Ljubljane.

Tijekom četiri godine posjetitelji Zagreb Burger Festivala imali su priliku probati nekoliko stotina burgera, a tradicija se nastavlja i ove godine.

Obilježavamo peti rođendan Festivala od 2. do 13. rujna na već poznatoj zagrebačkoj adresi - Strossmayerovom trgu, gdje očekujemo posjetitelje da s guštom zagrizu jednu ili više sočnih kombinacija i razmaze svoje okusne pupoljke. 

Zbog ovogodišnje specifične situacije smanjen je broj ugostiteljskih kućica na 14, uz tri food trucka: Jamnica Gemišt&Nacho truck, Staropramen Food Truck by RougeMarin i Hug&Punch Coffe truck (27 prošle godine).

Kako bi se posjetiteljima, sukladno epidemiološkim mjerama, osigurala distanca MBM Iris će ukrasiti lokaciju brojnim biljkama i tako stvoriti zelene oaze.   

Što je novo na burgerskoj sceni, koje je sastojke moguće kombinirati i zašto je burger neupitan kralj street fooda otkrit će posjetitelji jedanaestodnevnog dinamičnog gastro događanja, pojačanog odličnim glazbenim ritmovima i beatovima.

Glazbenu uvertiru i završne taktove (prvog i zadnjeg dana festivala) uprizorit će nam Ozren Kanceljak, a svakodnevno će se za mix pultom izmjenjivati razni hrvatski DJ'i.

U sedamnaest ugostiteljskih objekata moći će se guštati u raznolikoj ponudi burgera i neobičnih prženih krumpirića vrsnih ugostitelja Mate Jankovića, Ivana Pažanina, Marija Mihelja, Marka Palfija, Gorana Niševića i Marina Medaka te cocktail majstora Marina Nekića i Adriana Nejašmića. 

Ljubitelje slatkih okusa razveselit će slastice Roberta Hromalića, a sa slano slatkim okusima odlično se sljubljuju Staropramen pivo, kasnoljetni kokteli i ginovi.

Pripremili smo i jedno plesno iznenađenje: omiljeni zagrebački Francuz, Nicolas Quesnoit i treneri Plesnog centra Zagreb by Nicolas pretvorit će Strossmayerov trg u plesni podij i naučiti vas osnovne plesne korake popularnog line dance-a ili salse.

Festival će biti otvoren pon, uto, sri i čet od 12 do 23 h, petkom i subotom od 11 do 24 h, a nedjeljom od 11 do 23 h. Ulaz na festival je besplatan! Vidimo se!

Više informacija na: FB /ZgBurgerFestival i IG /zag burger festival/

25.08.2020. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno