« Rukomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
TKO TU KOGA

Vrh HRS-a: Nije još potvrdio, ali Červar će ostati izbornikom

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola vjeruje kako će Lino Červar povući odluku o ostavci na mjesto kormilara naše reprezentacije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vladimir Duganžić/CROPIX)
Više o

rukomet

,

Lino Červar

,

Hrvatski rukometni savez

,

ostavka

,

Sandi Šola

,

izbornik

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar u srijedu je na konferenciji za novinare u Beču objavio svoju odluku da po završetku Europskog prvenstva, koje je upravo u tijeku, napusti svoju dužnost koju obnaša od 2002. godine.

"Budući da s Hrvatskim rukometnim savezom imam ugovor do kraja Europskog prvenstva u Austriji, neovisno o tome što u njemu piše da vrijedi do ljeta, najavljujem svoj odlazak s mjesta izbornika nakon Europskog prvenstva. Jedan od razloga za taj što postoji veliko nepovjerenje prema kombinaciji mladih i iskusnih igrača, odnosno prema projektu 'London 2012' kojega sam ja jedan od nositelja što smatram pogubnim za hrvatski rukomet. Evidentan je otpor prema promjenama, a promjene donose rezultat.

To najbolje govore komentari o dosadašnjem nastupu naše reprezentacije. Pored pet nastupa bez poraza, govori se o lošoj igri naše najmlađe reprezentacije na EP i reprezentacije najdrastičnije oslabljene na ovom prvenstvu. Umjesto da se govori kako igračima treba dati više prostora u klubovima gdje su rezerve i da potpora pomlađenoj reprezentaciji kao dijelu projekta 'London 2012', stvara se klima izrazito kritičkog stava prema promjenama, jednako kao i prema promjenama u našem hrvatskom društvu. U takvim okolnostima, kao i nepodnošljivoj atmosferi mržnje, zavisti, netolerancije, nerazumijevanja, nepovjerenja, nepoštivanja svoje djece i svojih ljudi, ja ne mogu raditi.

Stoga kao logičan čin se nameće zaključak da HRS nakon EP-a odredi novog izbornika. Za ovo što smo do sada napravili od sveg srca čestitam igračima na rezultatima, a oni govore jasno i glasno da smo ispred velesila na ovom EP-u, kao što su Švedska, Srbija, Mađarska, Slovenija, Češka, Rusija, Njemačka", pročitao je svoju pismenu odluku Červar na konferenciji za novinare.

No, nakon šokantne objave, u Beču je održan sastanak dijela Izvršnog odbora HRS-a, nakon čega se obavio razgovor s izbornikom i igračima.

"Ostajemo u istom sastavu, Lino će najvjerojatnije ostati i nakon EP-a. Morate ga razumjeti, radi pod velikim stresom", izjavio je predsjednik  HRS-a Sandi Šola. "Očekivanja su ogromna, možda su i igrači stvorili taj pritisak. Trebao je prvo doći k nama, riješili bismo to. Nismo očekivali da će ovako reagirati. Iako nam Lino to nije potvrdio, nadam se da će ostati i nakon EP-a", rekao je Šola.

Červar je kao izbornik hrvatske rukometne reprezentacije osvojio zlatnu olimpijsku medalju u Ateni 2004. godine, naslov svjetskog prvaka u Portugalu 2003., dva srebra sa SP-a u Tunisu 2005. i Hrvatskoj 2009., te srebro s EP-a u Norveškoj prije dvije godine. (hina/metro-portal)

27.01.2010. 17:16:03
Novi komentar
nužno
nužno