« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
NOVOSTI

VR00000M – izvedbeno djelo u nastajanju

Skupina djeluje od 2017. godine u višejezičnoj, međunarodnoj umjetničkoj suradnji koja istražuje mogućnosti zvuka, buke i literature

VR00000M
VR00000M (AKC Attack)
Više o

Subscena

,

AKC Attack

,

VR00000M

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu djela u nastajanju kolektiva VR00000M, 02.srpnja 2019. od 19.00 sati u Filmskom studiu Medika, Pierottijeva 11, Zagreb.

tijela od vode, gdje svjetlo prodire do dna vodenog tijela,

tijela od vode, dovoljno plitka da vodene biljke izrastu.

tijela od vode kojima nedostaju obalni valovi.

Crv neumorno radi kako bi satima pojačavao zvuk.

Orkestriran zbor insekata razvija se oko zvučnog tijela u naizglednom pokušaju da zarobi zarojenu vlastitost. Uholaža koja prebiva u donjoj sferi provela je mjesece pokušavajući rastaviti matičnu ploču.

Skupina djeluje od 2017. godine u višejezičnoj, međunarodnoj umjetničkoj suradnji koja istražuje mogućnosti zvuka, buke i literature.

U okviru projekta proširuju svoje djelovanje prema digitalnom mediju, fiktivnim okruženjima i narativnim kazališnim strukturama.

- VR00000M

Suradnici/e: Katharina Joy Book, Emma Clayton, Misha Farrant, Adam Paroussos, Lukas Schmeck i Damon Taleghani.

Predstavljanje VR00000M izvedbe u nastajanju dio je SubScena programa.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode AKC Attack i Udruga Cirkorama unutar Autonomnog kulturnog centra Medika, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. SubScena potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan postupak stvaranja izvedbe te razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa. Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koje podržavaju rad AKC.

https://attack.hr/subscena/

 

02.07.2019. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno