« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
HAK

Vozite oprezno, kolnici su mokri, moguća je i poledica

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na cestama u gorju

(HAK)
Više o

promet

,

HAK

,

ceste

Mjestimice mokrih i skliskih kolnika ima u Gorskom kotaru i Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Slavoniji, izvijestio je večeras u 18,30 sati Hrvatski auto-klub. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na cestama u gorju. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionici autoceste A 1 Zagreb-Karlovac, a jak vjetar usporava promet između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela. Zbog zimskih uvjeta zabrana je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na D 42 Josipdol-Poljanak.

Zbog vode na kolniku za sav je promet zatvorena državna cesta D 36 Karlovac-Pisarovina-Pokupsko u mjestima Koritinja i Gradec. Zatvorene su i županijske ceste: ŽC Pisarovina-Jamnička Kiselica, ŽC Podhum-Soboli, ŽC Donji Kosinj-Rudinka, ŽC Kosinj-Bakovac, ŽC Bitelić Gornji-Bitelić Donji, ŽC Vrlika-Rumin, ŽC Donje Mekušje-Husje, ŽC Žirčica-Desno Željezno (za teretna vozila), ŽC Žažina-M.Gorica, ŽC Stankovac-Slana i ŽC u mjestu Brihovo. Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad. Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t. Do 17. prosinca, zatvoren je granični prijelaz Principovac-Sot, zbog radova. Trajekti plove prema redu plovidbe. (hina/metro-portal)

11.12.2010. 20:10:00
Novi komentar
nužno
nužno