« Fun
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

Voštani Brown na čekanju

Muzej Madame Tussaud naglo izgubio zanimanje za figuru premijera

Muzej je prvo poslao upit za poziranje u Downing Street 10, a  potom objavio da nema dovoljno zahtjeva za figuru Browna
Muzej je prvo poslao upit za poziranje u Downing Street 10, a potom objavio da nema dovoljno zahtjeva za figuru Browna
Više o

Gordon Brown

,

voštane figure

Britanski premijer i veteran Laburističke stranke Gordon Brown našao se u središtu bizarne teme o tomu hoće li biti dovoljno popularan da se njegova voštana figura u dogledno vrijeme izloži u poznatom muzeju voštanih figura Madame Tussaud.
Prema novinskim napisima, iz muzeja Mme. Tussaud prošli su tjedan pozvali premijera Browna na poziranje, uz objašnjenje kako je ‘iznimno popularan’ među posjetiteljima. Prema tim navodima, posjetitelji se neprestano raspituju o tomu hoće li se ondje naći i njegova voštana figura.

Downing Street je potvrdio kako je Brown primio pismo takvog sadržaja.
No, uskoro je došlo do neočekivanog preokreta i to iz ustanove muzeja. Glasnogovornik Madame Tussaud kazao je potpuno drugačiju priču te izjavio kako nema dovoljno zahtjeva za odobrenje početka radova na voštanoj figuri aktualnog britanskog premijera. Stoga se muzej, koji ima poprilično stroga pravila o osobama čije voštane figure izlaže, očito predomislio. Inače, izrada voštane figure stoji otprilike  stotinu i pedeset tisuća funti.  

Popularan ili ne?
- Iz muzeja Mme. Tuss-aud javili su da će pričekati ishod palamentarnih izbora kako bi ocijenili popularnost premijera Browna.
- Zadnja politička ličnost koja je dobila statuu u muzeju je njemačka kancelarka Angela Merkel.

- Pričekat ćemo parlamentarne izbore da bismo vidjeli što će se dogoditi, jer će to biti krajnji pokazatelj njegove stvarne popularnosti u zemlji. Uvijek pratimo javno mišljenje u zemlji, pa ćemo to učiniti i ovaj put.  Ponovno ćemo razmotriti mogućnost izrade premijerove figure, ako na to bude utjecala njegova popularnost, rekao je glasnogovornik muzeja Ben Lovett.

Zadnja velika politička ličnost čija je voštana figura otkrivena u muzeju Mme. Tussaud, bila je njemačka kancelarka Angela Merkel koja se, logično, nalazi u dijelu muzeja rezerviranom za političke vođe. Figura je postavljena prošli mjesec, a njemačka kancelarka prva je političarka u muzeju Madam Tussaud od 1998. i tek peta od Margaret Thatcher, čija se statua  ondje nalazi od 1975. godine.              (HINA/METRO)

11.03.2008. 22:10:52
Novi komentar
nužno
nužno