« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SVAKODNEVNO

Vojvođanska televizija počela emitiranje vijesti na hrvatskom jeziku

RTV je prva medijska kuća u Srbiji koja je počela provoditi zaključke Sporazuma o međusobnoj zaštiti manjina

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Vojvodina

,

Radio televizija Vojvodine

,

RTV

,

vijesti na Hrvatskom

,

Hrvatsko nacionalno vijeće

Radio televizija Vojvodine počela je u ponedjeljak emitirati redoviti informativni program na hrvatskom jeziku.

Svaki dan gledatelji te regionalne TV postaje moći će pogledati 10-minutni dnevnik na hrvatskom jeziku koji će ih informirati o novostima u životu hrvatske manjine, ali i događajima u zemlji i okružju, rekao je urednik hrvatske redakcije Dragan Jurakić.

U hrvatskoj zajednici početak emitiranja redovitoga informativnoga programa na njihovu materinskom jeziku doživljava se kao važan događaj, koji bi mogao poboljšati položaj Hrvata u Srbiji.

"To omogućuje da pripadnici hrvatske manjine i između sebe razmijene informacije, ali i da se predstave ostalim građanima Vojvodine", izjavio je predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Branko Horvat.

Početak svakodnevnog informativnog programa na hrvatskom jeziku pozdravila je na svečanom prijamu u Novom Sadu i hrvatska generalna konzulica u Subotici Ljerka Alajbeg. Navela je da je ta medijska kuća počela prva provoditi zaključke Sporazuma o međusobnoj zaštiti manjina koji su potpisali Srbija i Hrvatska.

Generalni direktor RTV-a Blažo Popović izrazio je nadu da će taj program podignuti gledanost vojvođanske televizije, jer će se građanima u pokrajini obraćati na njima razumljivu jeziku.

Na RTV-u se do sada dva puta na mjesec emitirala polusatna emisija na hrvatskom jeziku - "Prizma". (hina/metro-portal)

01.03.2010. 21:13:45
Novi komentar
nužno
nužno