« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
terorist turist

Vojska pronašla putovnicu organizatora napada na WTC

Dokument glasi na ime Saida Bahajija osumnjičenog za terorizam u New Yorku i Madridu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Huffingtonpost)
Više o

terorizam

,

WTC

,

Al-Kaida

,

rujanski napad

,

blizanci new york

Pakistanski su vojnici probijavši se kroz talibanske linije duž granice s Afganistanom došli u posjed putovnica koje navodno imaju veze s napadačima na WTC 11. rujna 2001. u New Yorku.

Vojnici su novinarima pokazali putovnice pronađene tijekom akcije; među njima nalazila se i jedna njemačka koja je pripadali osobi pod imenom Said Bahaji.

To ime odgovara čovjeku koji se smatra pripadnikom Hamburške ćelije koja je isplanirala napade ne WTC. Bahaji je vjerojatno napustio Njemačku odmah nakon napada na New York i Washington.

U putovnici stoji da je Bahaji imao urednu turističku vizu te da je stigao u Karachi 4. rujna 2001.

Druga putovnica je španjolska i glasi na ime Raquel Burgos Garcia. Žena pod tim imenom udana je za Amera Azizija, navodnog člana al-Kaide iz Maroka osumnjičenog za za napade u New Yorku i onaj u Madridu iz 2004.

Ipak, nemoguće je utvrditi jesu li putovnice originalne, a Španjolska i Njemačka još nisu objavile svoj komentar na pronalazak dokumenata.

30.10.2009. 14:29:20
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    30.10.2009. 20:09
    Pa te terorističke putovnice su sveti gralovi modernog vremena. Treba se probijati kroz ruševine WTC-a ili afganistanske planine da se dođe do njih. A kad ono, napraviš ju s malo boljim printerom. Khm, khm, bullshit
Novi komentar
nužno
nužno