« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ZAŠTITA CIVILA

Vojna intervencija u Libiji počinje vrlo brzo

Do vojnih udara na Libiju nakon rezolucije UN-a doći za nekoliko sati i Francuzi će u njima sudjelovati, izjavio je glasnogovornik vlade u Parizu Francois Baroin

Fotografija vijesti
Više o

Francuska

,

Libija

,

Vijeće sigurnosti UN-a

,

vojna intervencija

,

rat u Libiji

"Do udara će doći ubrzo", kazao je Baroin na radio postaji RTL istaknuvši da zasad neće reći "kad, kako, na koje ciljeve ni u kojem obliku". Ta vojna intervencija "nije okupacija libijskog teritorija", nego "akcija vojne prirode radi zaštite libijskog naroda i omogućavanja da dođe do slobode i rušenja Gadafijeva režima", nastavio je on.

"Francuzi koji su predvodili zahtjev za intervencijom, sudjelovat će", dodao je on. "Ono što se noćas desilo s rezolucijom UN-a vrlo je važan korak u okviru rata u Libiji, Gadafijeva pokolja vlastita naroda, i treba priznati značajnu ulogu koju su odigrali francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i Francuska", naglasio je Baroin.

Vijeće sigurnosti UN je prihvatilo rezoluciju kojom se odobrava uspostava zone zabrane leta i "sve nužne mjere" za zaštitu libijskih civila od napada snaga Moamera Gadafija. Rezolucijom se odobravaju praktično sve mjere osim kopnene intervencije, kako bi se zaustavili napadi koji mogu rezultirati s civilnim žrtvama. Također se nameće embargo na oružje i zamrzava imovina libijskih čelnika.

18.03.2011. 10:45:16
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  xena
  18.03.2011. 11:05
  eto vam 3. svjetskog
 2. avatar
  SportMagazin
  18.03.2011. 13:48
  amerikanci su pravi strvinari lešinari
 3. avatar
  xena
  18.03.2011. 16:48
  ameri pred bankrotom pa trebaju jos jedan rat za vojnu industriju. to je jos jedino sto im ide made in usa.
Novi komentar
nužno
nužno