« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
DRŽAVNI CENTAR 112

Vodostaji uglavnom stagniraju ili lagano opadaju

Podaci od protekle noći pokazuju da vodostaji stagniraju ili lagano opadaju, osim Biđa kod Vrpolja, koji je bio u porastu

(Damir Glibušić/Cropix)
Više o

poplave

,

Slavonija

,

DJ Tru Lee

U Osječko-baranjskoj županiji noć je protekla bez oborina. Prema izvješću Područnog ureda Zaštite i spašavanja (ZiS) Osijek od jutros u sedam sati navodi se da je u Baranji vodostaj potoka Karašica jutros oko četiri sata dostigao maksimum, te od tada stagnira, a razina je 40-50 centimetara ispod kote krune nasipa.

Hrvatske vode uputile su dva kamiona napunjenih vreća s pijeskom u Branjin Vrh za ojačavanje nasipa, a organizirano je stalno dežurstvo vatrogasaca i stanovnika ugroženih naselja. Na području Bokšić-Bokšić Lug stanje je bez promjene, a zabilježen je pad vodostaja potoka Marjanac. Rijeka Vuka u naselju Vuka stagnira i stanje je pod kontrolom djelatnika Hrvatskih voda.

O stanju u Brodsko-posavskoj županiji Državni centar 112 navodi da je jutros u 5,30 sati iz Hrvatskih voda izviješteno da je vodostaj potoka Glogovica u laganom opadanju. Obodni kanal u Slobodnici je u laganom opadanju. Biđ kod Vrpolja je u porastu i iznosi 472 centimetara. Orljava kod Frkljevaca je u opadanju i iznosi 508 centimetara. Na branjenom području tijekom noći nije bilo bitnih promjena.

U Virovitičko-podravskoj županiji svi su vodostaji tijekom noći 2./3. lipnja u opadanju, a sve uvedene mjere obrane od poplava na snazi.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji su vodostaji rijeka Berave i Bosut tijekom noći bili u stagnaciji ili laganom opadanju. Sve uvedene mjere obrane od poplava su na snazi.

U Požeško-slavonskoj županiji vodostaj rijeka Orljave, mjeren na vodomjerima u Frkljevcima i Sloboštini, tijekom cijele noći 2./3. lipnja ima tendenciju opadanja.

Jutros oko 7 sati je ŽC 112 Požega primio dojavu iz DVD Kutjevo da se u Kutjevu u Ulici Z. Turkovića, prema šumi, pojavilo klizište zemlje, a u blizini prolaze plinske cijevi, o čemu je obaviješten HEP Plin Požega. (hina/metro-portal)

03.06.2010. 13:18:38
Novi komentar
nužno
nužno