« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
BEZ PROBLEMA

Vlašić uvjerljiva s novim rekordom mitinga

Najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić uvjerljivo je pobijedila na visaškom mitingu u splitskoj Spaladium Areni, s novim rekordom mitinga, preskočena 203 centimetra

(Ronald Goršić/CROPIX )
Više o

Split

,

Blanka Vlašić

,

rekord mitinga

U konkurenciji deset protivnica i nošena podruškom dupkom ispunjene dvorane, Vlašić je izašla na zaletište prvi put na visini 186 centimetara.

Uspješno je preskočila tu visinu iz prvog pokušaja, kao što je kasnije isto učinila na 192 i 195 centimetra. U tim trenucima Blanki je kao konkurencija ostala samo Ruskinja Svetlana Školina, ali ona je na visini 197 rušila letvicu tri puta.

Hrvatska je sportska heroina tu visinu potom odlučila preskočiti i podigla letvicu na dva metra. Iz prve je potom "riješila" spomenutu visinu, kao i 203 centimetra, postavivši time novi rekord mitinga.

Nakon toga pokušala je oboriti i dvoranski rekord Šveđanke Kajse Bergqvist od 208 centimetara (iz Arnstadta 2006.), ali su njena tri pokušaja na visini od 209 centimetara ostala neuspješna.

Apsolutni svjetski rekord drži Bugarka Štefka Kostadinova s 209 preskočenih centimetara, ali na mitingu u Splitu Blanka ga nije mogla pokušati rušiti, budući se prema pravilima IAAF-a (Međunarodne atletske federacije) svjetski rekordi postavljeni u dvorani priznaju samo ako je rekord postavljen na mitingu s kružnom stazom. (totalsport)

21.02.2010. 22:28:12
Novi komentar
nužno
nužno