« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
SINDIKAT PREPOROD:

Vlada protuzakonito ubrzava prikupljanje 'harača'

Hrvatske škole su i prije izglasavanja zakona dobile dopis kojim se traži 'krizno oporezivanje' srpanjskih plaća prosvjetarima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

sindikat Preporod

,

prosvjeta

,

škole

,

krizni porez

,

harač

,

Jadranka Kosor

Sindikat prosvjetnih radnika Preporod danas je ustvrdio kako dopis upućen školama kojim se traži da se na srpanjsku plaću zaposlenicima obračuna 'krizni porez', predstavlja još jedan pokušaj protuzakonitog zavlačenja ruku države u prosvjetarske džepove.

"Smanjenje plaća čak i prije nego sramotni zakon bude donesen i stupi na snagu očit je dokaz ne samo posvemašnje panike među vladajućima nego i nedopustivog omalovažavanja Sabora od strane izvršne vlasti i grub šamar funkcioniranju pravne države", poručuju iz Preporoda. Upozorava se i da se ništa ne čini kako bi se stalo na kraj kašnjenju u isplatama, ali se retroaktivno smanjuju ionako sramotno niske plaće u prosvjeti.

Preporod je premijerku Jadranku Kosor pozivao da žurno opozove sve ovih dana upućene dopise u školama i da s primjenom kriznog poreza krene nakon što se za to steknu zakonski uvjeti, odnosno u rujnu kada sjedaju plaće za kolovoz. Izostane li žurna reakcija Jadranke Kosor, onda je jasno da iza najnovijeg primjera protuzakonite otimačine i uvođenja svojevrsnog izvanrednog stanja u državi stoji upravo predsjednica Vlade, kažu u sindikatu.

Izvor: Hina

30.07.2009. 14:18:45
Novi komentar
nužno
nužno