« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
70-80 POSTO

Vlada popustila pred mljekarima, ratari i dalje nezadovoljni

Damir Polančec izjavio je kako je obećana cijena mlijeka od 2,20 kn, kreće se u reprogram kredita i zabranu uvoza mljekarskih proizvoda.

(Vjekoslav Skledar, CROPIX)
Više o

Damir Polančec

,

poljoprivrednici

,

mljekari

,

cijena mlijeka

,

prosvjed mljekara

,

traktori u Zagrebu

,

uspješni pregovori

,

cijena pšenice

Podpredsjednik Vlade Damir Polančec pred ministarstvom poljoprivrede izjavio je kako su pregovori s prosvjedujućim poljoprivrednicima završili uspješno.

Dogovorena je zaštitna, odnosno minimalna cijena mlijeka od 2,20 kuna po litri za standardnu kvalitetu, a najavljeni su i pregovori s HBOR-om i poslovnim bankama o reprogramu poljoprivrednih kredita, uvođenje mjere privremene zabrane uvoza mliječnih proizvoda, prije svega sira, te isplata poticaja za ratarske kulture do zakonom određenog maksimalnog iznosa te dogovor oko dinamika isplate.

Predstavnici prosvjednika nakona sastanka s podpredsjednicima Vlade Jadrankom Kosor i Damirom Polančecom izjavili su kako su 'dobili ono po što su došli', te su pozvali prosvjednike da 'pokrenu traktore i krenu natrag odakle su došli u Zagreb, dodajući kako do prosvjeda ne bi ni došlo da je ovakav dogovor postignut ranije.

Polančec je istaknuo kako je postignuto "70 do 80 posto zahtjeva prosvjednika" i dodao kako je to trenutni maksimum, te su najavili nastavak pregovora o cijenama pšenice za ponedjeljak.

Dio prosvjednika, prvenstveno ratari, još uvijek su nezadovoljni jer traže cijenu pšenice od 1,25 kuna po kilogramu i za sada nisu spremni otići iz Zagreba, te se dade zaključiti kako uz pobjedonosnih '70-80 posto' stvar ipak još nije riješena.

11.06.2009. 14:44:14
Novi komentar
nužno
nužno