« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
KATASTROFA

Vlada očajnički traži investitore

Bliže se izbori, a o investitora kojima bi se mogli hvaliti ni traga ni glasa, pa je Vlada odlučila drastično srezati kriterije za "strateške projekte"

Za Zokija je Kerum izmislio gospodarstvo ...
Za Zokija je Kerum izmislio gospodarstvo ... (Arhiva)
Više o

Vlada

,

Zoran Milanović

,

Branko Grčić

,

Ivan Vrdoljak

,

Zakon o strateškim investicijama

Vlada Zorana Milanovića očito je napravila reviziju dostignuća, pa su i oni shvatili da do sada nisu uspjeli napraviti apsolutno ništa po pitanju investicija u Hrvatsku. Famozni Zakon o strateškim investicijama je pružio mnoge pogodnosti, da ne kažemo omogućio rasprodaju i pljačku, no zainteresiranih i dalje nema.

Ne bi li kako ipak pribavili neke projekte koji bi dobro došli za predizbornu kampanju, odlučili su još više pogodovati mutnim likovima - naime, investitori koji žele prijaviti projekt koji bi ulazio u kategoriju "strateškog projekta" ubuduće neće morati imati potpuno zatvorenu financijsku konstrukciju kao što je to bilo do sada, nego će najvjerojatnije biti dovoljno da imaju osigurano 30-ak posto novca.

Ove izmjene Zakona o strateškim investicijama spremaju ministri koji do sada nisu napravili ali baš ništa - Grčić i Vrdoljak. Na listi strateških investicija za sada je pet projekata vrijednih 15 milijardi kuna: termoelektrana Plomin C, Zagrebačka obala u sklopu projekta Rijeka Gateway, LNG terminal, Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica u Koprivnici te pista Zračne luke Mali Lošinj.

Što reći osim - gospodo, nestanite u ropotarnici povijesti i, što je još važnije, ne vraćajte se!

19.08.2014. 12:57:00
Novi komentar
nužno
nužno