« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
JADRANKA KOSOR:

Vlada je za Konstruktor učinila sve što je mogla

Žao mi je da tog posla nema, ali vladine odgovornosti u tom smislu nema niti jednog miligrama, niti jednog milimetra, kaže premijerka Kosor

(Dragan Matić/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

Vlada RH

,

autocesta Crna Gora

,

Konstruktor

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas da joj je žao što je konzorcij Konstruktor izgubio posao izgradnje autoceste u Crnoj Gori, ali da je vlada u tom slučaju napravila sve što je mogla.

"Kao što znate, mi državna jamstva u onom klasičnom smislu nismo mogli dati. Na političkoj razini smo učinili ono što smo mogli. Žao mi je da tog posla nema, ali vladine odgovornosti u tom smislu nema niti jednog miligrama, niti jednog milimetra", rekla je Kosor nakon sastanka s čelnicima HSS-a u središnjici HDZ-a.

Kosor je otkrila i da će jedna od važnijih tema današnjeg sastanka s predsjednikom Ivom Josipovićem biti dovršetak pregovora s EU.

"Upoznat ću predsjednika sa svime što je vlada do sada napravila, uključujući i potpisivanje arbitražnog sporazuma i rješavanje velikog pitanja, a to je bilo odvajanje rješavanja graničnog pitanja sa Slovenijom od pregovora", rekla je premijerka.

Podsjetila je da je Hrvatska u posljednjih nekoliko mjeseci otvorila više poglavlja nego u četiri prethodne godine.

Novinare je zanimalo i hoće li s predsjednikom govoriti o djelovanju paraobavještajne zajednice.

"Mi smo na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost dobili vrlo načelnu informaciju. Nemam predsjednika što izvijestiti o radu paraobavještajnih parainstitucija, moglo bi se to nazvati podzemljem definitivno, zato što ja u to nisam uključena", rekla je Kosor, ističući kako Hrvatska ima sigurnosne službe koje moraju biti depolitizirane i lišene bilo čijeg utjecaja te svoj posao raditi profesionalno. (hina/metro-portal)

03.03.2010. 15:32:45
Novi komentar
nužno
nužno