« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina
NESREĆA U MAĐARSKOJ

Vještaci ponovili kako je Čačić vozio prebrzo

Dvojca vještaka su na sudu u Mađarskoj potvrdila da je Radimir Čačić vozio prebrzo za uvjete koji su bili na cesti uoči prometne nesreće

Fotografija vijesti
Više o

sudar

,

Mađarska

,

Radimir Čačić

,

suđenje

,

automobilska nesreća

Dvojca vještaka su na Županijskom sudu u Kaposvaru dala iskaz o okolnostima koje su dovele do toga da se Radimir Čačić na mađarskoj autocesti sudari s vozilom ispred sebe, pri čemu su smrtno stradale dvije osobe.  

Vještak Zoltan Lovasz ponovio je svoj prvotni nalaz da je Čačić vozio previše brzo, od 140 do 150 kilometara na sat, uz pogrešku od 10 do 15 posto, a to bi značilo kako postoji mogućnost da je potpredsjednik vlade vozio od 125 do 165 km/h. Škoda Fabija, s kojom se sudario, vozila je 40 kilometara na sat sporije, a to potvrđuje da Čačić nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti.

Drugi vještak, Mihaly Rektor, promijenio je svoj prvotni iskaz da je Čačić vozio 125 kilometara na sat, što je sporije od dopuštenih 130 km/h, i na ročištu izjavio kako se Čačićev Chrysler 300C kretao 135 kilometara na sat.

Zbog oprečnih nalaza dvojce vještaka, moguće je da će na sudu biti saslušan i treći stručnjak koji bi mogao odlučiti hoće li ili neće Radimir Čačić biti optužen za izazivanje nesreće sa smrtonosnim posljedicama za koju je predviđena zatvorska kazna u trajanju do pet godina.

Čačić je došao na ročište u pratnji Čede Prodanovića, odvjetnika koja se nalazi u timu koji brani Sanadera.  

21.06.2012. 11:57:02
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    segor19871211
    24.06.2012. 21:22
    mora ići u zatvor,odveo je u smrt dvije osobe.,sramota aako se izvuče
Novi komentar
nužno
nužno