« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
ANKETA

Više od polovice Amerikanaca podržava napad na Iran

Upitani bi li podržali američku vojnu akciju ako bi ona dovela do viših cijena benzina, 53 posto Amerikanaca je reklo da bi, dok je 42 posto reklo da ne bi

Fotografija vijesti
Više o

Iran

,

Iran nuklearni program

,

Iran SAD

Ukoliko bi se pronašao nepobitni dokaz da Iran gradi nuklearno oružje, većina Amerikanaca podržala bi svog predsjednika u vojnoj intervenciji protiv te zemlje, pa čak i ako to dovede do viših cijena goriva, pokazalo je istraživanje javnog mnijenja, prenosi Hina.

Istraživanje je pokazalo da bi 56 posto Amerikanaca podržalo američku vojnu akciju protiv Irana ukoliko bi postojao dokaza njegova programa nuklearnog oružja. Trideset devet posto Amerikanaca protivi se vojnim udarima.

Upitani bi li podržali američku vojnu akciju ako bi ona dovela do viših cijena benzina, 53 posto Amerikanaca je reklo da bi, dok je 42 posto reklo da ne bi.

Anketa novinske agencije Reuters i agencije za istraživanje javnog mišljenja Ipsos također je pokazalo da bi 62 posto Amerikanaca podržalo Izrael u poduzimanju vojne akcije protiv Irana zbog programa nuklearnog oružja.

Američki predsjednik Barack Obama rekao je kako su sve opcije u igri u bavljenju iranskim nuklearnim programom, ali je potaknuo Izrael da dade više vremena sankcijama protiv Irana da djeluju.

Iran tvrdi kako je njegov nuklearni program miroljubiv.

Anketa je pokazala i da su američki republikanci skloniji podržati vojnu akciju Sjedinjenih Država ili Izraela. Sedamdeset posto republikanaca bi podržalo američku akciju, dok je to isto ustvrdilo 46 posto demokrata i 51 posto stranački neovisnih.

Istraživanje je poduzeto od 8-11 ožujka na uzorku od 1.084 odraslih osoba diljem Sjedinjenih Država. Margina pogreške bila je 3,1 posto.

14.03.2012. 07:42:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    m
    15.03.2012. 21:54
    Čije istraživanje to pokazuje? Ameri su već dosadni sa istim pričama koje su uz to i izmišljene. Ako su poverovali u izjave njihovih zvaničnika onda su stvarno glupi.
Novi komentar
nužno
nužno