« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
STRAVA

Više od 1.000 mrtvih i 6.000 ranjenih u Gazi

Najmanje tisuću Palestinaca je poginulo a oko 6.000 je ranjeno, uglavnom civila, u Pojasu Gaze od početka izraelske ofenzive 8. srpnja

Gaza gori, svijet ponovno šuti
Gaza gori, svijet ponovno šuti (Arhiva)
Više o

Izrael

,

pojas Gaze

,

Hamas

Izrael i dalje temeljito ruši pojas Gaze, ne pazeći na civilne žrtve koje su dostigle nevjerojatne brojke od preko tisuću mrtvih i šest tisuća ranjenih.

Na izraelskoj strani je 37 vojnika poginulo u borbama u Gazi i u okolici a dva civila su ubijena u palestinskom raketiranju. Jedan tajlandski radnik je poginuo u granatiranju.

Broj palestinskih žrtava mogao bi još rasti usprkos 12-satnom primirju koje je stupilo na snagu u 8,00 sati po mjesnom vremenu (7,00 sati po srednjoeuropskome) u subotu, budući da se trupla još izvlače iz ruševina na nekoliko područja razorenih u izraelskim zračnim udarima.

Ministri vanjskih poslova Sjedinjenih Država, Katara, Turske i više europskih zemalja, okupljeni u Parizu, pozvali su u subotu na produljenje primirja u Gazi između Izraela i Hamasa koje istječe u 19,00 sati po srednjoeuropskome vremenu na "24 sata s mogućnošću produljenja".

Ministarski susret je "omogućio da se utvrde zajednička polazišta za međunarodno djelovanje radi uspostave primirja u Gazi. Svi pozivamo strane da se 12-satno humanitarno primirje (...) koje je trenutačno na snazi, produlji na 24 sata s mogućnošću daljnjeg produljenja", rekao je francuski ministar vanjski poslova Laurent Fabius nakon susreta.

27.07.2014. 08:01:00
Novi komentar
nužno
nužno