« Svijet
objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana
COVID-19

Virus se najbrže širi Rusijom

S više od 31 tisuću 600 umrlih, Italija je treća zemlja u svijetu po stopi smrtnosti od koronavirusa, ali broj novooboljelih već neko vrijeme znatno je smanjen

Ne pušta...
Ne pušta... (Arhiva)
Više o

Rusija

,

Covid-19

Broj zaraženih koronavirusom u svijetu premašio je četiri i pol milijuna, a umrlo je 305 tisuća ljudi. Nakon SAD-a i Brazila, virus se najbrže širi Rusijom. Istodobno, europske zemlje ublažavaju mjere i najavljuju otvaranje granica. 

Italija 3. lipnja otvara granice za građane Europske unije i omogućava slobodno kretanje unutar zemlje.

- Veselimo se otvaranju granica između talijanskih regija, to će pokrenuti domaće, a zatim i međunarodno tržište. Prognoze nisu pozitivne, ali veoma smo optimistični, kaže Caterina Valente, vlasnica hotela u Rimu.

Ukidanje zabrane putovanja važan je korak na putu oporavka talijanskoga gospodarstva. Udio turizma u BDP-u Italije je 13 posto.

- Procjenjujemo da ćemo do kraja godine u turizmu imati gubitak od oko 17 milijardi eura. Ako se hoteli u lipnju ponovno otvore i dođu strani turisti, šteta će biti manja, objašnjava Bernabo Bocca, predsjednik talijanskog udruženja hotelijera.

S više od 31 tisuću 600 umrlih, Italija je treća zemlja u svijetu po stopi smrtnosti od koronavirusa, ali broj novooboljelih već neko vrijeme znatno je smanjen.

I jučer su, treći petak uzastopce, Slovenci na biciklima prosvjedovali protiv vlade Janeza Janše.

U Austriji je, prema ispitivanju javnoga mišljenja, koalicijska vlada Sebastiana Kurtza odradila dobar posao tijekom koronakrize pa je popularnija nego ikad prije. Austrijanci su među prvima u Europi ublažili restrikcije i počeli pregovore sa susjedima o otvaranju granica.

16.05.2020. 14:30:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  armando
  17.05.2020. 10:28
  rusi su rekli nije to opasan virus nece to bit nista i evo sada rusija br 1 u svijetu po oboljelima.
 2. avatar
  Cranberry
  17.05.2020. 10:30
  Zataškavali su ispočetka
 3. avatar
  armando
  17.05.2020. 10:35
  da zbog gospodarstva putin se boji da rusija stane
Novi komentar
nužno
nužno