« Biznis
objavljeno prije 13 godina
AKVIZICIJA

Vipnet postao vlasnik B.neta za 93 milijuna eura

U Vipnetu ističu kako je riječ o najvećem preuzimanju unutar hrvatskog tržišta

B.net
B.net (Youtube)
Više o

b.net

,

Vipnet

Predsjednici uprave Vipneta i BEWAG-a potpisali s danas ugovor o kupnji najvećeg hrvatskog kabelskog operatera B.neta, čime je Vipnet stekao 100% vlasništva nad tom tvrtkom.

Vrijednost ugovora, u koji je uključeno i preuzimanje svih financijskih obveza, je 93 milijuna eura.

Završetak transakcije se očekuje u drugoj polovici 2011. godine, a prije finalizacije čeka se i odobrenje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Iz Vipneta ističu kako je riječ o najvećem preuzimanju unutar hrvatskog tržišta. 

"B.net je tvrtka s odličnim poslovnim rezultatima, vrhunskom tehnologijom, jasnom vizijom rasta i razvoja, vođena vrhunskim profesionalcima.Ovime dodatno osnažujemo svoju poziciju u ukupnoj vrijednosti telekom tržišta - izjavio je nakon potpisivanja ugovora predsjednik uprave Vipneta Mladen Pejković.

Adrian Ježina, predsjednik uprave B.neta, izrazio je zadovoljstvo što je upravo Vipnet dao najpovoljniju ponudu te je naglasio da je akvizicija dio prirodne konsolidacije telekomunikacijskog tržišta u Hrvatskoj.

„Vipnetovo dugogodišnje tržišno iskustvo, inovativnost i prepoznatljivost osigurava B.netu, kao vodećem alternativnom i najbrže rastućem telekom operateru u Hrvatskoj, stabilnost i daje dodatni poticaj za daljnji rast i razvoj" izjavio je.

08.06.2011. 18:35:00
Novi komentar
nužno
nužno