« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PRAZNE PUŠKE

Vilim Ribić: Vlada mora uvesti porez na banke

VIDEO - Ribić kaže da su banke dužne dati svoj doprinos izlasku iz krize jer ostvaruju ogromnu dobit, a vlada mora zaštititi svoje građane

vilim ribic porez banke
vilim ribic porez banke (Boris Kovačev/Cropix)
Više o

Vlada RH

,

Vilim Ribić

,

jo-jo efekt

Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata, na današnjoj je konferenciji za novinare na temu "Oporezivanje banaka i bankarska pohlepa" naglasio da će se sindikati boriti za oporezivanje banaka u Hrvatskoj kako bi se ravnomjernije rasporedio teret gospodarske krize.

Ustvrdio je da su banke dužne dati doprinos izlasku zemlje iz krize jer ostvaraju veliku dobit koja, po njegovim riječima, čini dvije trećine dobiti cjelokupnoga hrvatskog gospodarstva.

Ribić je istaknuo da su najave o prebacivanju svih posljedica oporezivanja na građane i povlačenju novca iz banaka iz Hrvatske u druge zemlje u slučaju oporezivanja dobiti „prazne puške", ali i da guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Željko Rohatinski treba naći načina da to spriječi.

Smatra da je ključno pitanje tko kontrolira državu i može li vlada zaštiti svoje građane. Upozorio je da se ovdje radi o sudbinskim danima za državu i ocijenio kako vlada ne smije birati između oporezivanja banaka i novih izravnih udara na građane.

U svom je stilu izjavio i da se sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) ne može održati u Remetincu jer nema tamo nema predstavnika sindikata. (Infopunkt/metro-portal)

 
23.08.2010. 14:30:33
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    S.V.
    24.08.2010. 13:09
    Treba otpustiti 30% parazita u upravama, predvodjenih s ovima iz sindikata!
    Bankama treba ograniciti maksimalne kamate, pa ce time biti pritisnute da potaknu razvoj privrede!
Novi komentar
nužno
nužno