« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
kustošija

Vikend za malonogometni turnir

Ovoga vikenda se u Krvariću igra nogomet, vozi biciklima i jede pečenje

Više o

Udruga branitelja Domovinskog rata Kustošija

,

zagreb-info

,

malonogometni turnir Kustošija

,

Krvarić - Gaj

Ovoga vikenda, 16. i 17 svibnja, svi Kustošijanci, ali i ostali rekreativci imaju priliku uživati u tradicionalnom godišnjem malonogometnom turniru, biciklističkoj utrci te pikado nadmetanju. Organizatori Udruga branitelja Domovinskog rata Kustošija treću godinu za redom održavaju sportsko rekreativni Memorijal u spomen na poginule branitelje  iz Domovinskog rata s područja Kustošije i Črnomerca. Pa će se tako održati natjecanje u malom nogometu na travnatim terenima športsko rekreacijskog centra Krvarić - Gaj, trka brdskog biciklizma započinje i završava u ŠRCKrvarić - Gaj, a vozi se duboko po obroncima Medvednice dok se natjecanje u pikadu održava u Caffe baru A1 u Kustošiji.

Kao posebnu atrakciju za najmlađe organizatori će prirediti podizanje velikog zračnog balona, a početak biciklističke utrke stazom dužine 6.900 metara, koja prolazi prekrasnom prirodom Medvednice, započet će u subotu, točno u podne znakom kubura. Posebno za tu priliku stići će kuburaši kuburaškog društva Kubura iz Desinića koji će biti zaslužni za podizanje adrenalina na tradicionalan starinski način. Nogometni turnir kao centralno natjecanje odražava se oba dana, a prve ekipe zaigrat će već oko deset sati u subotu, a do popodnevnih sati u nedjelju trebao bi se znati pobjednik između 24 prijavljene ekipe.

Onima za koje nogomet ne predstavlja posebno uzbuđenje organizatori su priredili mnoštvo razbibrige povezane uz gastronomsku ponudu u obliku pečenja, ali i tradicionalnog graha s domaćim kobasicama. Kao šlag na kraju stižu i tradicionalni padobranci skokovima u vrijeme revijalne utakmice nogometaša NK Sloge i NK Vrapča, a nakon podjele medalja slavlje treba upriličiti i domaća tamburaška muzika.

Manifestacija po drugi puta ima i dobrotvorni karakter te ćete imati priliku svojim donacijama pripomoći dvjema djevojčicama, Doroteji Jelenik i Božici Hladnik. Bez obzira jeste li spremni okušati se u jednoj od sportskih disciplina dođite ovoga vikenda u podnožje Medvednice, na svjež zrak, u prirodu, i svakako povedite svoje najmlađe. (metro portal)

12.05.2009. 11:24:58
Novi komentar
nužno
nužno