« Život
objavljeno prije 9 godina
EH, DA ...

Vikend ili kako si polako uništiti život

Vikend bi trebao biti vrijeme odmora i uživanja u društvu obitelji i prijatelja, no vrlo često postane Frankenstein od čijeg napada se ne možemo oporaviti danima

Zabava je jedno ... a uništavanje nešto sasvim drugo
Zabava je jedno ... a uništavanje nešto sasvim drugo (Dreamstime)
Više o

zabava

,

vikend

,

prijatelji

,

uživanje

Vikend čekamo s nestrpljenjem cijeli tjedan kako bi se, barem tako mislimo, odmorili, napunili baterije i spremni dočekali sljedeći radni tjedan, no većina ljudi napravi upravo suprotno i tim danima lagano uništava svoj život.

Za početak, radimo sve najgore za svoje zdravlje - petkom navečer navali se na grickalice i sokove, što se s godinama počne pretvarati u naručene pizze i par piva, sve dok na kraju posjet doktoru ne otkrije sve probleme koje smo si tako navukli na vrat.

>> Kako provesti stvarno dobar vikend? >>

Preko tjedna se trudimo jesti kako treba, čuvamo liniju, brojimo kalorije ... a vikendom? Uvijek se nešto zalomi i eto, kvragu, baš moramo pojesti još jedan tanjur kad je tako fino, pa popiti još dva piva i ode način prehrane kvragu.

Kvarimo i odnose s drugim ljudima - tulumarenje jednostavno ne ide ruku pod ruku s ozbiljnom vezom, a nerijetko i velike količine alkohola mogu napraviti ozbiljne probleme s prijateljima kojima takav tempo nije simpatičan. 

>> Vikend je lijek za sve probleme >>

Sve to utječe i na financijsku situaciju - uzalud sva pažnja i štedljivost preko tjedna ako krenemo s rundama cijeli vikend, pa u ponedjeljak tužno zaključimo da ćemo za gablec jesti jogurt i ... ništa više.

Divlji vikend poremetit će nam ritam spavanja, a bez obzira što vi mislili o svojoj neuništivosti, primjetit ćete već sredinom dvadesetih da se dižete sve kasnije, glava sve dulje boli, a osjećaj da vas je pregazio tenk traje danima ...

>> Lažete li kako ste proveli vikend? >>

Na kraju, takvo divljanje vikendom utječe i na emocionalnu stabilnost - zašto bi se u ponedjeljak redovito trebali sramiti svih fotki koje su tijekom vikenda čudesno završile na Facebooku?

A da probate sa šetnjom po svježem zraku, izletom u prirodu i popodnevnom kavicom s frendovima

 

30.05.2015. 18:07:00
Novi komentar
nužno
nužno