« Hrvatska
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
PROGNOZA VREMENA

Vikend donosi olujno osvježenje

U subotu će još biti pretežno sunčano, no poslijepodne i osobito navečer sa zapada jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom

Nedjelja donosi značajno osvježenje
Nedjelja donosi značajno osvježenje (Screenshot)
Više o

vremenska prognoza

,

prognoza vikend

Prognoza vremena za vikend neće pretjerano usrećiti one koji su ga odluili provesti u prirodi, jer nas očekuje prodor vlažnog zraka koji će donijeti olujna nevremena i pad temperature.

U subotu će još biti pretežno sunčano, no poslijepodne i osobito navečer sa zapada jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje može biti i izraženijeg grmljavinskog nevremena praćenog pojačanim vjetrom. Tijekom noći na nedjelju kiše će biti u većem dijelu zemlje, jedino će se na jugu zadržati uglavnom suho.

U unutrašnjosti će zapuhati umjeren sjeveroistočni vjetar, mjestimice s jakim udarima. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a navečer će na sjevernom dijelu zapuhati bura. Najviša dnevna temperatura između 30 i 35 °C.

U prvom dijelu nedjelje oblačno uz kišu i lokalne pljuskove, a poslijepodne postupni prestanak oborine i razvedravanje, najprije na sjevernom Jadranu i u sjeverozapadnoj unutrašnjosti. Bit će razmjerno vjetrovito, na kopnu uz umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, mjestimice s jakim udarima, a na Jadranu jaku i ponegdje olujnu buru.

Najniža temperatura zraka od 10 do 15 u unutrašnjosti, na istoku i do 18, a na Jadranu između 18 i 23, na jugu do 26 °C. Danju osjetno svježije nego proteklih dana s najvišom temperaturom od 18 do 23 na kopnu te od 25 do 30 °C uz obalu i na otocima.

19.08.2017. 09:44:00
Novi komentar
nužno
nužno