Zdravlje
SAZNAJEMO

Majčinstvo bez kompromisa

objavljeno prije 5 godina

Dolaskom bebe u dom budući roditelji dobivaju novu ulogu koju slijedi niz novih svakodnevnih odluka koje se tiču novog člana obitelji. Bilo da se radi o odabiru hrane bez aditiva,… više »

SAZNAJEMO

Havajski astaksantin – vaš novi saveznik za zdravlje i ljepotu

objavljeno prije 5 godina

Pravilna, raznolika i cjelovita prehrana nužna je za održavanje dobrog stanja organizma a saveznici na putu do više vitalnosti mogu biti i odgovarajući prirodni dodaci prehrani.… više »

No description
STVARNO?

Bolesti ovisnosti - seks i računalne igre

objavljeno prije 5 godina

Ovisnosti o računalnim igrama i seksu su bolesti, prema novoj kategorizaciji Svjetske zdravstvene organizacije (World Health Organization - WHO) koja je revidirala popise dijagnoza kako bi… više »

RAZMISLITE

Cijepljenje protiv ospica mora biti obvezno

objavljeno prije 5 godina

Cijepljenje protiv ospica mora biti obvezno za djecu prije nego što krenu u školu kako bi se spriječile nove epidemije, pokazalo je novo istraživanje objavljeno u petak. Prema… više »

ZDRAVLJE

Hrvati se više debljaju na selu

objavljeno prije 5 godina

Međunarodno istraživanje o kretanju tjelesne mase odraslih osoba u urbanim i ruralnim sredinama, u kojem su sudjelovali i hrvatski stručnjaci, pokazalo je kako je u Hrvatskoj vjerojatnost za… više »

OPASNO

LATE - sličan Alzheimeru, no ipak različit

objavljeno prije 5 godina

Milijuni starijih osoba boluju od oblika demencije koji se pogrešno dijagnosticira kao Alzheimerova bolest, ustanovili su američki znanstvenici, piše BBC. Smatraju da čak… više »

NAPOKON

Gamma knife stigao na Rebro

objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec

KBC Zagreb svečano je u utorak predstavio novi radioneurokirurški uređaj Gama nož Icon vrijedan 45 milijuna kuna, a nabavljen pomoću bespovratnih sredstava EU fondova. Time je… više »

LOŠE...

Prvi puta u povijesti na Zemlji ima manje djece nego staraca

objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec

Životni vijek stanovnika Zemlje produljio, ali se ne rađa dovoljno djece pa na Zemlji danas živi više starijih ljudi nego mlađih potomaka, pišu britanski mediji. Koncem 2018.… više »

AJOJ :)

Klimatske promjene donose egzotične bolesti

objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec

Europa bi se zbog klimatskih promjena mogla suočiti s povećanim rizikom od pojava bolesti koje šire komarci i krpelji, tvrde znanstvenici. Širenje komaraca već je uzrokovalo… više »

ZAPAMTITE :)

Prestani s isprikama i aktiviraj se

objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec

S dolaskom ljepšeg vremena svi postajemo aktivniji. Zato ovog proljeća iz kompanije HELL ENERGY dolazi novo funkcionalno energetsko piće - Hell Active. Ono što ga čini… više »

ZNATE LI?

Sasvim drugačiji standard liječenja

objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec

Terme Laško, sa svoja dva hotela smještena uz rijeku Savinju - Thermana Park Laško i Zdravilišće Laško - poznate su kao destinacija za savršen odmor,… više »

ABI

Umjetna inteligencija smanjuje potrebu odlaska liječniku

objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca

Hrvatska je jedna od zemalja s najviše odlazaka liječniku u Europskoj uniji. Smanjenju tog broja, kao i gužvi u čekaonicama doprinijet će Abi, nova platforma na hrvatskom… više »

PRIPAZITE

Aspirin baš i nije bezazlen...

objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca

Aspirin se preporučuje kao univerzalno sredstvo za prevenciju moždanog ili srčanog udara, no uz to ima jednu nezgodnu nuspojvu - nova studija upućuje na to da za neke pacijente rizik od… više »

COOL

U samo 15 godina očekivani životni vijek dramatično porastao

objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca

Prosječni očekivani životni vijek čovjeka povećao se za 5,5 godina u razdoblju od 2000. do 2016., objavila je u četvrtak Svjetska zdravstvena organizacija u godišnjem statističkom… više »

AKCIJA

Besplatna mjerenja za građane povodom Svjetskog dana zdravlja

objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca

U organizaciji Grada Zagreba i Hrvatske komore zdravstvenih radnika, strukovni razred za medicinsko-laboratorijsku djelatnost te u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i… više »