Kultura
NAJAVE

Simple Minds donose najveće hitove u pulsku Arenu

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Miljenici domaće publike nastupit će na najspektakularnijem koncertnom prostoru na otvorenom u Hrvatskoj, možda i najljepšem koji ovaj dio Europe ima. Jedan od najvažnijih otočkih pop… više »

NAJAVE

Dropkick Murphys dolaze na stadion Šalata 12. lipnja

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Najpopularniji svjetski predstavnici Celtic punk rock scene, i jedan od najtraženijih bendova današnjice, posvetili su dosta pažnje ovdašnjoj publici i prostorima. Redovito… više »

SAVJETI

Otvorenje izložbe fotografija: Goran Kauzlarić: off off

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka u utorak, 12. prosinca 2023. u 14 sati otvara izložbu pod nazivom "off off" autora Gorana Kauzlarića. Izložba je besplatna,… više »

INMUSIC #16

Kantautorska zvijezda Paolo Nutini vraća se pred hrvatsku publiku

objavljeno prije 5 mjeseci i 8 dana

Paolo Nutini je šarmantni Škot talijanskog podrijetla čiji dubok, viskijem obojeni glas i prirodni dar pripovijedanja priče kroz pjesme donose originalan spoj zlatnog i modernog… više »

FILMOVI

Vještice u Kinoteci uz Alena i Nenada Sinkauza

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Nastale u periodu kada je film tek počeo otkrivati svoje izražajne mogućnosti, Vještice su jedno od prvih remek-djela svjetske kinematografije. Poznate i pod svojim originalnim nazivom… više »

OSVRT

Prostori fantastike Petera Weisza

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Suvremeni likovni umjetnik, slikar iznimnog međunarodnog ugleda, Peter Weisz i nakon niza desetljeća aktivnog slikanja i izlaganja i danas predano i sa snažnom volje kreira nova djela,… više »

NAJAVE

Khruangbin stižu u Zagreb

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Trojka iz Teksasa poznata je po spajanju raznih utjecaja, od soula, duba, rocka do psihodelije. Khruangbin je uvijek pričao mnoštvo glazbenih jezika u svom stvaralaštvu, pletući… više »

DOKUKINO

Dokukino: Upoznaj autora

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

U četvrtak 7. prosinca u 17 sati u sklopu programa Upoznaj autora i u suradnji s 21. Human Rights Film Festivalom u Dokukinu… više »

OSVRT

Neven Otavijević: krajobrazi grada

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar iz Zadra Neven Otavijević, autor je specifičnog i gusto protkanog opusa, u kontinuiranom je istraživanju raznovrsnih mogućnosti kako motiva tako i… više »

NAJAVE

Joker Out najavljuju svoj prvi veliki tour u 2024.

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

Nakon fantastične protekle koncertne sezone grupa Joker Out najavljuje svoju prvu veliku europsku turneju u 2024. godini! Nova serija nastupa, ovaj put pod nazivom „See You Soon"… više »

ARTISTICO

Tri dana rezervirana za umjetnost i dizajn u zagrebačkom SC-u!

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

ARTISTICO je kulturno-umjetnička manifestacija koja na jednom mjestu okuplja i prezentira nekonvencionalnu umjetničku produkciju nudeći publici nesvakidašnje umjetničke sadržaje i… više »

OSVRT

Ciklus anđela u akrilu Ivane Jovanović Trostmann

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

Ivana Jovanović Trostmann, iz Dubrovnika, suvremena je hrvatska likovna umjetnica, akademska je slikarica i autorica vrlo zapaženog složenog opusa, izrazitog i sugestivnog kolorizma, izlagala… više »

NAJAVE

Poznati gosti IDEM-ovih zagrebačkih koncerata

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

Dva tjedna prije IDEM vikenda u Zagrebu u ponudi je ostalo još manje od pola kapaciteta Močvare za koji se očekuje da će otići jako brzo. Brzoj prodaji ulaznica pomoći će i potvrđeni… više »

FESTIVALI

Ne propustite 4. izdanje Interface Video Art Festivala

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Četvrto izdanje Interface Video Art Festivala, koji okuplja autore posvećene eksperimentiranju u području video umjetnosti i stvaranju inovativnih filmskih formi, održat će se od utorka… više »

NAJAVE

Crime + The City Solution u Vintage Industrialu večeras

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Ljubimci svjetski poznatog redatelja Wim Wendersa koji ih je uvrstio u svoje kultne filmove "Nebo nad Berlinom" gdje Crime + the city solution i nastupaju uživo i izvode svoju pjesmu "Six… više »