Kultura
AKC MEDIKA

Predbožićni vikend u Attacku/Medici

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

MAJESTIC 23 SRI, 20.12. // 22:00 - 02:00 // Besplatan ulaz Majestic 23: Svjetlo put i istina - sporo, duboko i glasno! Charlotte Marton je mlada menadžerica za bankrote koja sanja o… više »

DOĐITE!!

ARTISTICO u SC-u - stvarno jedinstveni radovi

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

ARTISTICO je kulturno-umjetnička manifestacija koja na jednom mjestu okuplja i prezentira nekonvencionalnu umjetničku produkciju nudeći publici nesvakidašnje umjetničke sadržaje i… više »

DOKUMENTARCI

"Apolonia, Apolonia" na HBO Maxu

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Film prati život dansko-francuske umjetnice Apolonije Sokol u rasponu od 13 godina, bilježeći njezin razvoj kao umjetnice i njezinu jedinstvenu osobnost. Dokumentarac je intiman prikaz… više »

NAJAVE

Decapitated, Incantation i Nervosa sredinom ožujka stižu u Močvaru

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Nakon više od 10 godina poljski death metalci Decapitated vraćaju se u Zagreb u sklopu europske "Nihility" turneje. Sa sobom vode američke veterane Incantation, Brazilke Nervosa i… više »

OSVRT

Tajanstveni oblici u ciklusu Petera Weisza

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Mnoštvo je tema i motiva tretirao slikar Peter Weisz, autor snažne međunarodne reputacije u svom bogatom i plodnom likovnom djelovanju. Niz ciklusa logično se povezuju i nastavljaju… više »

QUEER

Objavljen program Queer New York International Arts Festivala

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

NYU Skirball predstavlja Queer New York International Arts Festival, koji će prikazati djela raznolike skupine međunarodnih umjetnika, od 7. do 17. veljače 2024. godine u NYU… više »

OSVRT

Portreti Vlade Tuđe

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Brojni elementi obilježavaju obimni i iznimno složeni opus ulja i akrila na platnu i kartonu suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika (slika kontinuirano od najranijih dana, preko 60 godina)… više »

NAJAVE

Queens Of The Stone Age 23. srpnja na zagrebačkom stadionu Šalata

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Nastali 1996. na ostacima kultnih stonera Kyuss, Queens Of The Stone Age su u sljedećih 27 godina s pravom postali jedan od najvažnijih rock bendova na svijetu. Ono što je krenulo od… više »

IZLOŽBE

Izložba crteža Krune Bošnjaka u Muzeju Prigorja, u Galeriji Kurija

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Akademski kipar i donedavni profesor na zagrebačkoj ALU, Kruno Bošnjak, istaknuti je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor respektabilnog opusa, izlagač na mnogim izložbama,… više »

NAJAVE

'Tuškanac u gostima' donosi ciklus 'Advent u Forumu'

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Niske temperature, živopisno osvijetljene ulice i gradska vreva zabundanih silueta sugeriraju da je blagdanska atmosfera u punom jeku, no praznično iskustvo nepotpuno je bez zalihe dobrih… više »

PREDSTAVE

Kutija od ogledala u Cekateau

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Predstava "Kutija od ogledala" Teatra Prima Vista bit će izvedena u petak, 15. prosinca 2023. s početkom u 19 sati u Teatru na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka (Park… više »

IZLOŽBE

"Prisluškivanje" Tonija Meštrovića u Galeriji SC

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Rad Prisluškivanje je nastavak umjetničkog procesa u mediju closed-circuit videa kojim se propituje tema nadzora. Instalacija se sastoji od dvanaest diskretnih… više »

NAJAVE

Ljubljanski MENT najavio nova imena za jubilarno deseto izdanje

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Deseto izdanje festivala glazbenih otkrića, MENT Ljubljana, raspoređeno je na čak 15 koncertnih i konferencijskih lokacija diljem Ljubljane, a od 21. do 24. veljače 2024. uključivat će… više »

INMUSIC #16

Dogstar premijerno u Hrvatskoj na INmusic festivalu #16!

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Dogstar je osnovan početkom 90-ih godina kao projekt Keanu Reevesa na bas gitari i Roberta Mailhousea na bubnjevima, a dvojcu se naknadno pridružio Bret Domrose kao pjevač i gitarist čime je… više »

NAJAVE

Danas je KNAPov Božić

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Pred kraj samoga Adventa, u četvrtak, 14. prosinca od 17.00h, Centar kulture na Peščenici Vas poziva na još jedan KNAPov Božić! Započet ćemo s Last minute Božićnim… više »