« Hrvatska
objavljeno prije 16 godina i 4 mjeseca
POZIV NA POTPORU

Šibenik: Ako želite ubiti, učinite to automobilom

Udruga obitelji osoba stradalih u prometu: Male su kazne ubojicama za volanom

Udruga će nadzirati procesuiranja počinitelja teških prometnih nezgoda
Udruga će nadzirati procesuiranja počinitelja teških prometnih nezgoda
Više o

stradali u prometu

,

prometne nesreće

,

Mirko Erceg

,

CERD

,

mladi u prometu

Pod motom ‘Ne čekajte da se dogodi i vama’, u Šibeniku je predstavljena Udruga obitelji osoba stradalih u prometu Dalmacije. Promovirao ju je Mirko Erceg, otac djevojke stradale prije šest godina u Makarskoj. Njezin je ubojica za to kazneno djelo dobio dvije godine otvorenog zatvora.

Kao dopredsjednik Udruge, Erceg je za subotu na šibenskoj Poljani najavio potpisivanje peticije kojom će se od Sabora tražiti pooštravanje kazni vozačima koji čine teške prometne prekršaje i time uzrokuju smrt i trajni invaliditet.

- Pozivam građane da podupru akciju naše Udruge, koju je na razini Hrvatske podržalo više od 16 tisuća građana. Naš je cilj da se to ne dogodi i njima, a na žalost, meni se to dogodilo. Jasno nam je da ova naša udruga i sve što činimo ne može vratiti naše voljene, ali možemo pomoći žrtvama stradalih u prometu. S tim problemom suočavate se i vi u Šibeniku. Zapitajte se kako je sada 18-godišnjem mladiću, sinu Divne Knežević koja je u siječnju stradala pod kotačima mladića koji je jurio sa 150 kilometara na sat - kazao je Erceg.

On je pri tome upozorio na nerazumno blage kazne počiniteljima.

- Ako želite nekoga ubiti, najbolje je da ga ubijete automobilom. Prosječne kazne za prometne prekršaje u Hrvatskoj sa smrtnim posljedicama su tek godina i pol zatvora. S druge strane, mi žrtve osuđeni smo na cijeli život. Stoga je pravo čudo da smo smogli snage i utemeljili ovu udrugu. Prvo smo krenuli s Istrom i Kvarnerom, potom Dalmacijom, a prije dva dana udruga je utemljena i u Osijeku - kazao je Erceg.

Formiranje udruge podržao je i Centar za razvoj demokracije - CERD iz Splita.

Piše: Piše: Marijan Džambo/EPEHA
06.03.2008. 01:52:54
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ulaznica
    06.03.2008. 11:21
    Hvala Bogu da se ovakve teme stavljaju na naslovnu stranicu. Nema drugog načina nego pisati o tim luđacima i spriječiti da se dogode takve stvari.
  2. avatar
    Vedran
    06.03.2008. 11:28
    Stvarno strašno, nevjerojatno je kako se to kod nas tretira kao najnormalnija stvar. Treba što više pisati o tome, da ljudima postane jasno što se zbiva i da se uspije stvoriti kritična masa koja može natjerati zakonodavce na promjene.
  3. avatar
    AnaK
    06.03.2008. 11:31
    Otac ovog tipa koji je pogazio curice u Makarskoj gradi kuću na Tuškancu. To znači da će se valjda i on doseliti. Ima li netko ideju kako ga spriječiti da gazi djecu po Zagrebu?
  4. avatar
    Boris
    06.03.2008. 11:51
    To je dobra ideja, ove mafijaške organizacije uopće nisu in. Likvidacija Pathfinderom i Tuaregom! I onda će reći da u Hrvatskoj funkcionira pravna država. Pa naravno da gradi kuću na Tuškancu. Ima se!
  5. avatar
    theone
    06.03.2008. 11:53
    Pa sjetite se samo sina od Sokol Marića koji je netom nakon dobivene vozačke slupao poklon za 18 rođendan, skupocjenu pilu na Hvaru, srećom u to doba noći nije bilo na cesti nikoga..
    Da se ne radi o zaštićenim i podobnim Hrvatima, ne bi mu sud dosudio takvu light kaznu. ako dotični doseli na tuškanac možda treba stavit još pokojeg ležećeg policajca, ne znam samo gdje.
    svaka čast udruzi i trudu!!
  6. avatar
    ancy
    06.03.2008. 12:06
    To je zaista žalosno, jako mi je žao tih nesretnih ljudi koji su izgubili dijete. Dijete nitko ne može vratiti. Nema te kazne. Još je gore kada djeca ubijaju djecu. Stravično je ono u što smo se pretvorili. Tko je kriv? Treba pogledati u same sebe.
  7. avatar
    sofreaky
    06.03.2008. 14:59
    ma kaj da vi imate novaca i vi bi vozili pile
  8. avatar
    theone
    06.03.2008. 15:20
    možda, al ne bi gazio djecu po cesti..nit bi dala svojem djetetu od 18 godina pilu pa da ubija sebe i druge
Novi komentar
nužno
nužno