Hi-tech
DRUGAČIJI PREGLEDNIK

RockMelt - konkurencija za Chrome i Firefox na bazi Facebooka

objavljeno prije 11 godina

RockMelt je novi internetski preglednik koji predstavlja ozbiljnu opasnost za Internet Explorer, Google Chrome i Firefox jer omogućuje sasvim novo iskustvo dijeljenja i umrežavanja. Pored… više »

LAŽNA OBEĆANJA

Veliki gaming promašaji u novije vrijeme

objavljeno prije 11 godina

Nemilosrdna kakva jest, industrija video igara ne poznaje skromnost. Developeri i izdavači stoga su nerijetko prisiljeni davati nerealna obećanja koja zapravo ne mogu ispuniti. Sve je to dio… više »

NOVO DOBA LETENJA

Putujte bilo gdje za samo par sati

objavljeno prije 11 godina

Američka svemirska agencija želi proizvesti letjelicu koja će putovati brzinom 5 puta većom od brzine zvuka, te otvoriti novo doba nadzvučnih komercijalnih putovanja. Putovanje ovom brzinom… više »

KORISNE STRANICE

Cool stvari koje možemo naučiti na internetu

objavljeno prije 11 godina

Internet je prepun mogućnosti za one koji ih znaju iskoristiti, ali u moru različitih web stranica često nije lako pronaći one kvalitetne koje nam pomažu da naučimo nešto novo i… više »

SMARTPHONE

Za novi 3D Android mobitel nisu potrebne naočale

objavljeno prije 11 godina

Dok je Nintendo sa svojim 3DS-om prvi predstavio funkcionalnu handheld gaming konzolu koja će pružati prave 3D efekte bez potrebe za "štreberskim" naočalama, čini se da se takva… više »

SUKOB NA POMOLU

Blekko - potencijalni ubojica Googlea?

objavljeno prije 11 godina

Nova internetska tražilica imena Blekko dobila je nadimak ubojica Googlea, a to govori dovoljno samo za sebe. Blekko filtrira nevažne stranice i stranice loše kvalitete koje su, kako… više »

3D UVIJEK I SVUGDJE

Hologrami u stilu Ratova zvijezda uskoro postaju stvarnost

objavljeno prije 11 godina

Doba holo-chata je pred nama. Skupina stručnjaka sa Sveučilišta Arizona radi na novoj vrsti tehnologije koja bi nam mogla omogućiti interakciju s vrlo vjerodostojnim prikazima… više »

Njemački seljaci protiv Googleova StreetViewa

objavljeno prije 11 godina

Sedamdeset stanovnika jednog sela na njemačkom sjeveru tražilo je od najvećeg svjetskog internetskog pretraživača Googlea da njihovo selo izostavi iz svoje usluge StreetView. Parum je selo… više »

BOLJE SPRIJEČITI

Qlink Mini - prvi pravi štit od zračenja mobitela

objavljeno prije 11 godina

Novi proizvod pojavio se na tržištu u svijetu mobilne telefonije. Manji je od kovanice vrijednosti deset lipa, ali je dovoljno jak da nas zaštiti od štetnog… više »

MODERNE POŠASTI

Jesu li mobiteli i Facebook zaista štetniji od TV-a?

objavljeno prije 11 godina

Vrijeme je da priznamo - naši tinejdžeri provode sate i sate pišući SMS-ove, surfajući internetom, viseći na Facebooku i igrajući igrice. Roditelji su na rubu živaca. Svima je… više »

2U1

Otkriven PlayStation Phone - mobitel i konzola u jednom

objavljeno prije 11 godina

Glasine o mješavini mobitela i PlayStation igraće konzole iz Sony Ericssona, koje zadnjih par mjeseci kolaju internetskim prostranstvima, dobile su svoju konačnu potvrdu. Barem ako je… više »

WS9

Još tjedan dana do Web::Strategije 9

objavljeno prije 11 godina

Još je manje od tjedan dana do najposjećenije regionalne konferencije o internetskom marketingu „Web::Strategije 9 - Oglašavanje je OUT!". Velika konferencijska dvorana… više »

MADE IN CHINA

Tianhe-1A: Najbrži kompjuter na svijetu

objavljeno prije 11 godina

A sada su prestigli Amerikance u informatičkoj tehnologiji kreirajući stroj koji je 40 puta brži od bilo kojeg do sada postojećeg kompjutera. Kineski superkompjuter Tianhe-1A obrađuje podatke… više »

NAJBRŽE NA SVIJETU

Superračunalo iz Kine najbrže na svijetu

objavljeno prije 11 godina

Kinesko superračunalo postiglo je najbrže svjetsko vrijeme obrade podataka i, kako izgleda, preuzelo primat od svog takmaca iz SAD-a, izviješteno je u četvrtak. Superračunalo… više »

KARTA RIZIČNIH DOMENA

Najopasnije zemlje za posjet putem interneta

objavljeno prije 11 godina

Tvrtka McAfee je nedavno objavila još jedno izvješće odnosno kartu na kojoj su označene najopasnije internetske stranice na temelju domena, počevši od generičke .com do… više »