Biznis

HAC ovaj vikend na cestarini zaradio 16 milijuna kuna

objavljeno prije 16 godina

Tijekom tri dana proteklog vikenda na autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) zabilježeno je 390.393 vozila. Kako se u nadolazećem vikendu očekuje povećani intenzitet prometa, HAC… više »

Ugostiteljima je nezgodno reći nam što zapravo jedemo

objavljeno prije 16 godina

Ceh će u Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja uputiti zahtjev za izmjenom članka 3. novog pravilnika koji navodi kako je ugostitelj, na zahtjev gosta, dužan predstaviti… više »

Inflacija se u nerazvijenim zemljama otima kontroli

objavljeno prije 16 godina

Inflacija u ovome trenutku predstavlja najveću prijetnju globalnom gospodarstvu, kazao je čelnik MMF-a na rubu samita skupine osam najbogatijih zemalja svijeta G8 koji se održava na sjeveru… više »

Simbol stabilnosti, Njemačka, u krizi

objavljeno prije 16 godina

Njemački trgovinski višak u svibnju je smanjen više nego što se očekivalo, na 14,4 milijardi eura, pokazali su preliminarni podaci nacionalnog statističkog ureda.… više »

Teža vremena za brokere

objavljeno prije 16 godina

Prilagodba Zakonu o tržištu kapitala bit će vrlo zahtjevna, posebno u dijelu koji se odnosi na adekvatnost kapitala. Imat ćemo šest do devet mjeseci za prilagodbu, dok su… više »

Turisti mogu birati između 558 hrvatskih hotela

objavljeno prije 16 godina

Od travnja ove godine hotelskih je objekata bilo 15 više, smještajnih jedinica 735 više, a stalnih kreveta 1.630 više. Broj kategoriziranih marina porastao je sa… više »

LIMENI LJUBIMCI

Hrvati sve više kupuju automobile

objavljeno prije 16 godina

U Hrvatskoj je prema istraživanjima agencije Promocija Plus registrirano 6.000 vozila više nego prošle godine. Istodobno je zabilježen značajan pad registracija rabljenih… više »

Turistički podaci: lipanj je podbacio, ali je prvi dio godine u plusu

objavljeno prije 16 godina

Ukupno je po tim podacima na Jadranu u lipnju bilo 1,36 milijuna turista sa 6,97 milijuna noćenja, od čega su 90 posto dolazaka i noćenja ostvarili stranci. Ako se izuzme mogućnost utjecaja… više »

Sindikati protiv bilo kakve prodaje Ine

objavljeno prije 16 godina

U priopćenju SSSH navodi kako najava moguće zamjene dionica INE i MOL-a "miriši na politički dogovor dvojice premijera" od koji jedan dobro zna braniti interese svoje zemlje… više »

Domaći brodari za strane škverove

objavljeno prije 16 godina

Hrvatski brodari ubrzano rade na obnavljanju svojih flota, no na žalost domaćih škverova, većina nabavki odvija se u dalekoistočnim brodogradilištima. Tako je riječki Jadranski… više »

Menadžerima zatvorske kazne za propuste

objavljeno prije 16 godina

Tim presudama označen je kraj najvećeg bankarskog skandala u Austriji, koji je četvrtu po veličini banku u toj zemlji zamalo gurnuo u stečaj. Bečki sud je, naime, ustvrdio da su osmorica… više »

Pad za 1,05 posto

objavljeno prije 16 godina

Dionički indeks Zagrebačke burze Crobex, slijedeći europske burzovne indekse jučer je pao za 1,05 posto te se spustio na razinu ispod 3500 bodova. (HINA)  više »

Brz ulazak Hrvatske u EU nije osiguran

objavljeno prije 16 godina

Hrvatska Vlada ulaže velike napore kako bi se donijelo više od 120 zakona kojima se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s pravnom stečevinom Europske unije, no brz ulazak u EU ipak nije… više »

Ulazak u opasno područje

objavljeno prije 16 godina

Predsjednik Svjetske banke Robert Zoellick pozvao je čelnike skupine osam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G8) i zemalja proizvođača nafte na poduzimanje hitnih mjera radi… više »

Inovacije za spas

objavljeno prije 16 godina

Za zemlje istočne Europe i bivšeg Sovjetskog Saveza kriza iz 1990-ih je završena, no sada im predstoje inovacije, uključivanje svih građana u razvoj te integracija u šire… više »