« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
bivši ministar

Vidošević svjedok Čermakove obrane u Haagu

Predsjednički kandidat je kao ministar gospodarstva bio u Kninu neposredno nakon Oluje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix )
Više o

Haaški sud

,

Oluja

,

Ivan Čermak

,

Nadan Vidošević

Kao svjedok obrane generala Ivana Čermaka u Haagu će sljedeći tjedan svjedočiti i Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore i predsjednički kandidat. Vidošević je svoj odlazak u Haag potvrdio Novom listu.

Nadan Vidošević je od 1993. do 1995. godine bio ministar gospodarstva u vladi Nikice Valentića, preuzevši ministarsku funkciju upravo od generala Čermaka. Dakle, bio je ministar gospodarstva u vrijeme Oluje, što je vrlo važno za Čermakovu obranu. Vidošević je tada s ostalim članovima Vlade bio u Kninu neposredno nakon Oluje, pa će zato moći govoriti o normalizaciji života u tom gradu poslije oslobođenja.

Čermakova obrana želi dokazati da je pokojni predsjednik Tuđman želio obnoviti gospodarstvo u Kninu, zbog čega je u Knin i poslao Čermaka, primarno gospodarstvenika a tek onda vojnika. Taj posao Čermak nije mogao obaviti bez ministra gospodarstva iz Zagreba, a to je u to vrijeme bio upravo Vidošević. Međutim, Vidošević se još veoma kratko vrijeme zadržao na toj poziciji, jer je već u rujnu imenovan za predsjednika Hrvatske gospodarske komore.

27.09.2009. 14:59:18
Novi komentar
nužno
nužno