« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
OSVRT

Vibrantni pejzaži Mladena Žunjića

Novi niz slika izveden je na velikim formatima platna, 120 x 100 cm, u tehnici tekućih akrila i ulja nosi inspirativan naslov Vibrantni pejzaži

Mladen Žunjić
Mladen Žunjić (Miroslav Pelikan)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

Mladen Žunjić

Mnoge je teme dotakao u svom opusu suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić iz Zagreba,tretirajući kontinuirano cijeli niz izazovnih i poticajnih ali i privlačnih motiva, nastojeći u sinergiji s velikim formatima platna izvući, naravno i uz svesrdnu pomoć eruptivnog kolorizma, jednostavno najviše iz svoje nutrine, slikajući brzo i energično doživljaj svijeta, prostora koji ga okružuju, u kojem živi, u kojem diše, u karakterističnom obličju energetskih gibanja, silnica.

Novi niz slika izveden je na velikim formatima platna, 120 x 100 cm, u tehnici tekućih akrila i ulja nosi inspirativan naslov Vibrantni pejzaži.

Naravno možemo i moramo istaknuti neubičajeno visoku nazočnost izrazito nježnih, fragilnih ,neuvijeno osjećajnih optimalno usklađenih formi i boja, koji izviru iz svih dijelova slike, tvoreći zasebni neponovljicvi svijet, svijet osjećaja u jedinstvenom univerzmu.

Svakako, slikar nastavlja i ovdje svoje hrabro istraživanje u traženju oblika i njihova ponašanja, raznolika kretanja na tragu nikada predvidivih pravaca, koji će svojim treperenjem stvarati novi, vlastiti svemir, potvrđujući vlastito postojanje.

Ovaj je niz označen mirnoćom, blagošću i stanovitom tajnovitošću ponešto me podsjeća i na kolorističke spletove iz ranih šezdesetih godina i hippy pokreta.

U svakom slučaju, Mladen Žunjić iz ciklusa u ciklus, od jednog do drugog niza akrila ili ulja na velikom formatu realizira samosvojni, vlastiti osebujni likovni svijet, uspješno i nadahnuto.

Piše: Miroslav Pelikan
03.02.2020. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno