« Auto-moto
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
SUZUKA

Vettelu pole position na VN Japana

Vozač Red Bulla startat će u nedjelju s najbolje startne pozicije na stazi u Suzuki

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Formula 1

,

Sebastian Vettel

,

VN Japana

,

pole position

Kvalifikacije su bile prekidane tri puta nakon nezgoda i pet vozača nije uspjelo ostvariti vrijeme u nekom od dijelova kvalifikacija. Vettel je imao najbrže vrijeme u kvalifikacijama, a iza njega je bio Talijan Jarno Trulli u Toyoti, dok je treći vozač McLaren-Mercedesa Britanac Lewis Hamilton.

Trenutačno vodeći u ukupnom poretku Britanac Jenson Button startat će sa sedme pozicije a njegov momčadski kolega Rubens Barrichello s pete. Button može osvojiti prvenstvo u nedjelju ako bude pet bodova iza Barrichella.

Nick Heidfeld u BMW-Sauberu će startati sutra sa šeste pozicije, vozač Ferrarija Kimi Raikkonen s osme a Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) i Sebastien Buemi (Toro Rosso), koji nisu ostvariti vrijeme u trećem dijelu kvalifikacija, s devete i desete pozicije.

I ove je kvalifikacija obilježila jedna veća nezgoda. Nijemac Timo Glock, vozač Toyote, zabio se u gumenu barikadu u zadnjem dijelu. Glock je odvezen u bolnicu i lakše je ozlijedio nogu. Španjolac Jaime Alguersuari (Force India) također je imao nezgodu ali je prošao neozlijeđen.

Vozač Red Bulla Mark Webber, koji je imao nezgodu na slobodnom treningu ujutro, nije mogao sudjelovati u kvalifikacijama jer je njegov bolid trebalo popraviti (hina/metro-portal)

03.10.2009. 10:43:23
Novi komentar
nužno
nužno