« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
MOTOCIKLISTIČKA UTRKA

"Velika nagrada Hrvatske" u speedwayu pred 30 milijuna gledatelja

"2011 FIM Nice Croatian Speedway Grand Prix" održat će se u Međimurju, a utrku će uživo prenositi 26 televizijskih kuća za oko trideset milijuna gledatelja

Speedway, Wikipedia
Više o

Međimurje

,

motociklizam

,

speedway

,

2011 FIM Nice Croatian Speedway Grand Prix

,

velika nagrada

Motociklistička utrka "2011 FIM Nice Croatian Speedway Grand Prix" održat će se u subotu na "Speedway stadionu Milenium" u Međimurju pod pokroviteljstvom predsjednika države Ive Josipovića, a utrku će uživo prenositi 26 televizijskih kuća za oko trideset milijuna gledatelja.

Organizator utrke je Speedway klub "Unia" iz Donjeg Kraljevca, član Hrvatskog motociklističkog saveza, a sve po pravilima Svjetske motociklističke organizacije. "Speedway stadion Milenium" u Donjem Kraljevcu je vlasništvu obitelji Pavlic, a specijaliziran je baš za speedway utrke.

Darja Pavlic, menadžerica Speedway kluba "Unia" je izjavila da će se za cijeli spektakl brinuti 200 osoba, a sve u službi najboljih vozača svijeta i njihovih timova.

Televizijski prijenos povjeren je Poljacima, jer HTV nema dostatnu opremu, a njihovu će sliku uživo prenositi 26 televizijskih kuća, među kojima SKY Sports, Eurosport i Canal+ u stotinjak zemalja koje gleda 30 i više milijuna gledatelja.

Speedway Grand Prix utrke održavaju se u 7 zemalja: Danskoj, Češkoj, Švedskoj, Poljskoj, Velikoj Britaniji, Italiji i Hrvatskoj.

Nakon devet utrka, od ukupno 16, vodi Amerikanac Greg Hancock USA, a slijede ga Jaroslaw Hampel iz Poljske, Andreas Jonsson iz Švedske i Jason Crump iz Australije.

Po rasporedu događanja u petak je izvlačenje startnih brojeva na samom stadionu Milenium, a publika će moći besplatno pratiti službeni trening koji počinje u 15 sati. Utrka se održava u subotu u 19,00 sati.

22.09.2011. 11:33:58
Novi komentar
nužno
nužno