« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
WTF?!

Veleposlanstvo SAD upozorava na moguće nasilje

Možda je to samo uobičajena retorika za sva velika okupljanja, no jednako tako nije baš na mjestu

Stvarno svašta ...
Stvarno svašta ... (Arhiva)
Više o

prosvjed

,

upozorenje

,

veleposlanstvo SAD

'Iako bi prosvjed trebao proteći mirno, moglo bi doći do sukoba i izbijanja nasilja. Trebali bi izbjegavati mjesta održavanja prosvjeda i biti oprezni ako se nađete u blizini bilo kakvih većih okupljanja ili prosvjeda', navodi se u informaciji veleposlanstva američkim građanima.

Policija i organizatori očekuju veliki broj sudionika na skupu pa se mogu očekivati i prometni zastoji u centru Zagreba u vrijeme prosvjeda, dodaje veleposlanstvo. U uputama koje američka veleposlanstva u svijetu rutinski objavljuju u povodu događaja s većim rizikom, državljane SAD-a koji putuju ili borave u Hrvatskoj također se poziva da se registriraju u veleposlanstvu kako bi dobili najnovije informacije o stanju sigurnosti i kako bi ih veleposlanstvo moglo kontaktirati u slučaju izvanrednih situacija.

Slična upozorenja veleposlanstvo je objavilo i uoči nedavnog susreta nogometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije u Zagrebu te u povodu održavanja Gay Prideova u Splitu i Zagrebu prošle godine.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara organizira u nedjelju u podne na Trgu bana Jelačića prosvjed protiv uvođenja ćirilice u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj. Predsjednik Stožera Tomislav Josić rekao je kako očekuje da će središnji zagrebački trg biti prepun hrvatskih domoljuba i svih onih koji podržavaju ono za što se zalaže i traži njegov stožer.

06.04.2013. 20:40:48
Novi komentar
nužno
nužno