« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
LED NA ŽICAMA

Veći dio Like ostao bez struje

Sinoćnja ledena kiša, kao i ona prije dva dana, oštetila je više od 800 kilometara srednje i niskonaponskih mreža

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jure Mišković/Cropix)
Više o

nestanak struje

,

Lika

,

ledena kiša

Ledena kiša koja je protekle noći padala u istočnim dijelovima Ličko-senjske županije uzrokovala je velike štete i kvarove na elektrovodovima pa su područje Korenice i okolnih naselja, Udbine, Gračaca, Bruvna, Krivoga Puta, Ličke Plješivice, Donjeg Lapca i Srba te drugih mjesta još od sinoć bez električne energije.

Najteže je ipak u središtu Korenice te naseljima Rudanovac i Borje, gdje su porušene cijele dionice niskonaponskih mreža, a led je polomio i mnoga stabla voćnjaka.

U HEP-u je od sinoć mobilno stanje, angažirane su sve ekipe montera, vatrogasci i komunalci.

U izjavi za Hinu direktor gospićke Elektrolike Nikola Šulentić rekao je da je sinoćnja ledena kiša, kao i ona prije dva dana, u Lici oštetila više od 800 kilometara srednje i niskonaponskih mreža, pa je bez električne energije trenutno oko 6.000 potrošača, kazao je Šulentić. Dodao je da su u Korenicu u pomoć pristigle ekipe montera iz Gospića i Otočca, a ponuđena je pomoć i iz drugih susjednih gradova.

"Očekujem da će struju još do kraja današnjeg dana dobiti veća mjesta, a zatim i sva druga naselja i zaselci", kazao je Šulentić.

Većina domaćinstava i vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva u Rudanovcu imaju i dodatne teškoće u opskrbi pitkom vodom. (hina/metro-portal)

09.01.2010. 13:05:39
Novi komentar
nužno
nužno