« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Vatrena stihija guta Kaliforniju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

požar Kalifornija

,

Montecito požar

Razorni šumski požari proširili su se u subotu u Kaliforniji na drugi grad Sylmar, nakon što su dan prije uništili najmanje stotinu luksuznih kuća u mondenoj četvrti Montecito, jugoistočno od Santa Barbare.

Iz grada Sylmara, smještenog sjeverno od Los Angelesa je, kako prenosi američki mediji, na evakuaciju je bilo prisiljeno 5.000 stanovnika. Vatra se opasno približila i tom američkom gradu, a jedna je osoba dobila teže opekline.

Požare prati snažan vjetar, pa se šire velikom brzinom, izjavio je zamjenik lokalne vatrogasne jedinice Don Fraser. U Sylmaru i oko njega vatra predstavlja prijetnju za oko 1.000 kuća, a 15 ih je već izgorjelo.

U petak je kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger proglasio izvanredno stanje. S požarima se od jučer u dijelu Kalifornije nadomak mondenom Montecitu neprekidno bori oko 1.000 vatrogasaca. U tom su području do sada požari uništili oko 200 kuća, 13 je osoba ozlijeđeno, a evakuirano je ukupno 5.400 stanovnika. Očevici tvrde da je plamen na nekim mjestima visok oko 30 metara.

Požar je izbio u četvrtak navečer, a do petka ujutro već je uništio područje od oko 1.000 hektara. (hina-portal)

15.11.2008. 18:55:42
Novi komentar
nužno
nužno