« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
POVIJESNA POBJEDA

Vaterpolisti Primorja svladali Mladost i plasirali se u finale Lige prvaka

Vaterpolisti Primorja po prvi puta u povijesti će igrati u finalu Lige prvaka, a do finala su došli više nego zasluženom pobjedom nad Mladosti rezultatom 10:6

Fotografija vijesti
Više o

Liga prvaka

,

vaterpolo

,

Mladost

,

Primorje EB

Vaterpolisti riječkog Primorja EB plasirali su se u finale Lige prvaka nakon pobjede u polufinalu nad zagrebačkom Mladosti s 10:6 (2:1, 2:2, 3:2, 3:1). Riječani će u finalu u subotu u 19 sati igrati s talijanskim Pro Reccom, koji je u prvom polufinalnom susretu pobijedio mađarski Vasas s 12:5, javlja Hina.

Susret je odigran pred 1000 gledatelja na plivalištu Ioan Alexandrescu, a sudili su Margeta iz Slovenije i Brguljan iz Crne Gore.

PRIMORJE EB: Car, Glavan, Paškvalin, Krapić 1, Denes Varga 2, Franković, Muslim, Jelača 2, Daniel Varga 2 (2), Barač 1, Šetka 1, Garcia 1, Radić, Buljubašić.

MLADOST: Pavić, Radu 1, I. Milaković, Letica, Pavičić, Živković 1, Udovičić, K. Milaković, Vukičević 1, Gagulić, Hinić 1, Mallarach 1, Bukić 1.

PETERCI: Primorje 2 (2), Mladost -.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Primorje 5/3, Mladost 9/3.

Vaterpolisti Primorja po prvi puta u povijesti će igrati u finalu Lige prvaka, a do finala su došli više nego zasluženom pobjedom nad Mladosti. Riječani su većih problema imali samo u drugoj četvrtini (2:2) i to zahvaljujući vrataru Zagrepčana Josipu paviću koji je imao čak 14 obrana, no nije imao raspoložene suigrače. Na drugoj strani, kod Primorja su sjajnu utakmicu odigrali mađarska braća Denes i Daniel Varga, dok je Car na vratima bio vro siguran.

Primorje u subotu u 19 sati kreće po povijesni, prvi naslov prvaka Europe, a s druge strane će im stajati najjača vaterpolska ekipa na svijetu Pro Recco, koji se lako obračunao s mađarskim Vasasom. Riječanima bi veliki poticaj mogao biti prošlogodišnje finala, kada je Pro Recco u Rimu također bio veliki favorit protiv Partizana, a pokal je ipak otišao u Beograd.

11.05.2012. 21:31:25
Novi komentar
nužno
nužno