« Biznis
objavljeno prije 6 dana i 21 sat
BRAVO

Vargon čuva planet energijom sunca

Sinonim za inovaciju i kvalitetu u proizvodnji plastičnih cijevi i spojnih elemenata

Vargon
Vargon (Arhiva)
Više o

energija sunca

,

Vargon

Vargon d.o.o. osnovan 1990. godine, ponosno predstavlja svoje putovanje od malog obiteljskog poduzeća do vodećeg proizvođača plastičnih cijevi i spojnih elemenata u regiji. Smješten u srcu Industrijske zone Bakar-Kukuljanovo, Vargon već više od tri desetljeća prednjači u inovacijama i kvaliteti, kombinirajući tradicionalne vrijednosti s najsuvremenijim tehnološkim dostignućima.

Od svojih početaka, Vargon se posvetio stvaranju proizvoda koji unapređuju industriju i poboljšavaju svakodnevni život. Kontinuirano ulaganje u istraživanje i razvoj omogućilo je tvrtki usvajanje novih tehnologija i proširenje ponude proizvoda, čineći je pouzdanim partnerom u raznim segmentima tržišta.

Od rujna 2022. godine, Vargon posluje unutar Wienerberger grupe, što je dodatno osnažilo njihovu poziciju u Jugoistočnoj Europi. Ova akvizicija ne samo da je proširila tržište već je i dodatno obogatila ekspertizu Wienerbergera u segmentu kućnih i infrastrukturnih rješenja, doprinoseći strateškom pozicioniranju u industriji upravljanja vodama i energijom.

Vargonov asortiman obuhvaća širok spektar plastičnih cijevi i spojnih elemenata, dizajniranih da zadovolje potrebe različitih korisnika - od kućanstava do velikih industrijskih projekata. Svi njihovi proizvodi izrađeni su korištenjem najnovijih tehnologija, osiguravajući izdržljivost, fleksibilnost i otpornost na vanjske uvjete. Time omogućujemo svojim klijentima da se oslanjaju na rješenja koja su dugotrajna, pouzdana i prilagođena njihovim specifičnim zahtjevima.

Najvažniji elementi solarne elektrane: Tehnologija, učinkovitost i održivost

Tvrtka Vargon ostvarila je velik napredak u korištenju obnovljivih izvora energije putem dvije solarne elektrane - SE Vargon 1 i SE Vargon 2. Ove elektrane zajedno generiraju električnu energiju za cijeli integrirani sustav. Trenutna godišnja proizvodnja solarnih elektrana iznosi ukupno 1,77 GWh ili što čini 30% do 35% ukupne potrošnje električne energije Vargona.

U planu je SE Vargon 3 što će povećati godišnju proizvodnju solarne energije, čime će oko 45% ukupne potrošnje električne energije Vargona. dolaziti iz obnovljivih izvora.

Cilj je da SE Vargon 3 dodatno unaprijedi u smislu učinkovitosti i tehnologije, čime će postići veći stupanj energetske samodostatnosti i dodatno doprinijeti održivom razvoju. Kroz kontinuirani razvoj i primjenu napredne tehnologije, tvrtka Vargon želi postići nove razine učinkovitosti i kvalitete u svojim elektranama, vodeći put k zelenijoj i održivijoj budućnosti.

Više informacije o Vargon cijevnim sustavima, pronađite na Wienerberger web stranici: Vargon - Wienerberger

24.06.2024. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno