« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
KOBAN PORAZ

Van Gaal dobio otkaz u Bayernu

Uprava je morala reagirati jer je upitno sudjelovanje Bayerna u Ligi prvaka sljedeće sezone

(Getty Images)
Više o

Louis van Gaal

,

Bayern

Bayern je uručio otkaz treneru Louisu van Gaalu nakon subotnjeg remija kod Nuernberga (1:1), potvrdila je uprava Bayerna, piše Hina.

U klupskom priopćenju navodi se da otkaz van Gaalu stupa na snagu odmah, te da je "uprava morala reagirati s obzirom da je Bayern tek četvrti na ljestvici, te je upitno i sudjelovanje u Ligi prvaka sljedeće sezone, što je bio minimalni cilj kluba u ovoj sezoni".

Zbog vrlo loših rezultata Bayerna u ovoj sezoni van Gaal je već objavio kako namjerava otići iz Bayerna nakraju sezone, iako po ugovoru mora odraditi još jednu godinu. Već ranije je poznato da će Bayern u novoj sezoni preuzeti Jupp Heynckes, a u preostalih pet kola momčad će voditi pomoćni trener Andries Jonker.

Ispadanje u osmini finala Lige prvaka, rana eliminacija iz nacionalnog Kupa, te tek četvrto mjesto u Bundesligi poražavajući su za bavarski klub. Dokraja prvenstva preostalo je još pet kola, a kako je Muenchen sljedeće godine domaćin finala Lige prvaka, Bayern mora biti barem treći u prvenstvu da bi ušao u kvalifikacije Lige prvaka.

Van Gaal (59) je u karijeri trenirao Ajax Amsterdam i Barcelonu, a s Ajaxom je 1995. osvojio Ligu prvaka. Bio je i izbornikom nizozemske nogometne reprezentacije, ali je posve neuspješno jer Nizozemska nije otišla na SP 2002.

10.04.2011. 14:20:00
Novi komentar
nužno
nužno