« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina
FORMULA 1

Valencia grand prix - Alonsova šansa pred domaćim navijačima

Kako sat što odbrojava sate pred početak cirkusa u Španjolskoj lagano otkucava, Red bull, McLaren i Ferrari najviše pažnje polažu samim bolidima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Formula 1

,

Ferrari

,

Fernando Alonso

,

Lewis Hamilton

,

Red Bull

,

McLaren

Formula 1 kaže 'Ola' Španjolskoj i Valencia Street Circuitu po drugi put ove sezone. A razlog bog kojeg ova zemlja ima čast biti domaćin dvije utrke je i više nego očit - popularnost Fernanda Alonsa. Protekle dvije godine tijekom kojih se ova utrka održavala, Alonso je vozio za Renault koji nije bio dorastao pobjedama.

Ali sad je za volanom Ferrarija i publika ga očekuje na pobjedničkom postolju. Drugo mjesto u Barceloni samo je potaklo njihov apetit i sad su spremni za 'glavo jelo' - Alonsovu pobjedu. S naglaskom na mehaničke, ne na aerodinamičke značajke, prije dva tjedna na kanadskom GP-u Ferrari je posebno prilagođen, a sličnih je karakteristika i sad kad je na redu Valencia. Osim toga, Scuderia je proučavao ispušni sustav Red Bull Racinga i sprema velike preinake. Sve to u kombinaciji s Alonsovom gorljivom odlučnošću da pobijedi pred domaćim navijačima trebalo bi ekipi donijeti sjajan rezultat, ali Red Bull i Mclaren nisu laki protivnici.

>> Hamilton došao do 13. pobjede u karijeri

Lewis Hamilton zasada ima dvije pobjede, a u Kanadi je prikazao možda i najzreliju vožnju u karijeri. Osim toga, McLaren je ubrzao stopu razvoja do impresivne razine. Zanimljivo, i Ferrari je ćopio nekada McLarenova glavnog mehaničara Pata Fryja kako bi im malo poboljšao njihov R&D.

Red Bull bi mogao imati najviše glavobolja ovaj tjedan jer u timu još nisu sigurni treba li mijenjati mjenjač na stroju Sebastiana Vettela. Ako to učine, bit će penalizirani s pet mjesta niže, baš kao što se dogodilo i s Markom Webberom u Kanadi. Da se to nije dogodilo, mark bi sigurno bio u borbi za postolje. Nažalost, kad je u pitanju Red Bull, ove godine previše je tih 'da nije' i 'što da je'. No činjenica je da su propustili nekoliko sigurnih pobjeda samo zato što su se htjeli 'nabrijati' S druge strane, to su sjajne vijesti za McLaren i Ferrari. S novim repom na vozilu i motiviranim Alonsom, Valencia je prava šansa za Ferrari da preokrenu sezonu u svoju korist.

Piše: Adam Hay-Nicholls/Metro World News
24.06.2010. 16:08:00
Novi komentar
nužno
nužno