« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
NEZADOVOLJSTVO

Val nasilja u Senegalu zbog odluke Ustavnog vijeća

Odluka senegalskog Ustavnog vijeća da se trenutni predsjednik države može treći, uzastupni put kandidirati izazvala je val nasilja u kojemu je ubijen jedan policajac

Fotografija vijesti
Više o

Dakar

,

nasilje

,

prosvjedi

,

Senegal

,

predsjednik

,

Abdoulaye Wade

Odluka kojom je Ustavno vijeće u petak navečer odobrilo kandidaturu šefa senegalske države Abdoulayea Wadea na predsjedničkim izborima u veljači izazvala je val nasilja u nekoliko gradova Senegala među kojima u Dakaru gdje je ubijen jedan policajac, javlja Hina.

Oporba je pozvala na "marš na predsjedničku palaču sljedećih dana" kako bi se odande "izvukao Wade", kojemu je Ustavno vijeće odobrilo kandidaturu za sporni treći uzastopni mandat.

Odmah nakon što je objavljena valjanost kandidature predsjednika Wadea te odbacivanje kandidature poznatog pjevača Youssoua N'Doura, mladi okupljeni satima na Trgu obeliska u Dakaru, na poziv oporbe, počeli su bacati kamenje na policajce koji su odgovorili suzavcem i palicama.

Mladi, naoružani željeznim šipkama, palili su gume, a policajci su krenuli održavati red u sporednim uličicama, blizu mjesta okupljanja.

"Usmrtili su jednog policajca", izjavio je policijski časnik Arona Sy, iz policijske središnjice u Dakaru, ne navodeći okolnosti te smrti do koje je došlo u jednoj ulici u četvrti Colobane, blizu Trga obeliska.

Nasilje je nastavljeno u noći s petka na subotu u još nekoliko četvrti u Dakaru.

28.01.2012. 10:03:36
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    freeeee
    28.01.2012. 14:35
    velika foto-video reportaža iz senegala - poništena predsjednička kandidatura glazbenika Youssou N'Doura http://tinyurl.com/82dvaue
Novi komentar
nužno
nužno