« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
RED LETENJA

Uvedene nove avionske linije iz Zadra

Croatia Airlines uvodi letove za Muenchen i Zurich, pet aviona tjedno letjet će prema Londonu

Zadar
Zadar (Wikipedia)
Više o

Zadar

,

niskobudžetne kompanije

,

letovi

,

Zemunik

,

Zadar red letenja

S ljetnim računanjem vremena Zračna luka Zadar uvela je novi red letenja. Iz Uprave Zračne luke Zadar najavljuju dobru predsezonu, navodeći kako su u travnju prošle godine bila 124 leta, a za isti mjesec ove godine najavljeno je oko 200 letova, prenosi Hina. 

I ove godine najviše letova imaju niskotarifni zrakoplovni prijevoznici "Ryanair" i "Germanwings". Već od danas Ryanairovi zrakoplovi povezivat će Zadar s Londonom - čak pet puta tjedno, umjesto dosadašnja tri, a s Bruxellesom četiri puta. Osim tih linija sa Zemunika će se letjeti i prema Dublinu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Oslu i Stockholmu.

Što se tiče domaćeg zrakoplovnog prijevoznika "Croatia airlinesa" uz svakodnevnu liniju sa Zagrebom, nakon višegodišnje stanke na međunarodnim linijama ove godine ponovno su uspostavljene linije prema Muenchenu i Zurichu.

Prošle godine kroz zadarsku Zračnu luku prošlo je 275.000 putnika, što je rekordan promet u povijesti Zračne luke Zadar.

U ovoj godini planira se daljnji rast prometa od 20 do 28 posto, čime bi se trebala premašiti i brojka od 300.000 putnika, doznaje se od direktorice Katice Pupić - Bakrač, koja ističe kako su za ovakav rast prometa najzaslužnije niskotarifne aviokompanije.

27.03.2011. 17:23:00
Novi komentar
nužno
nužno