« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
PROLIVENA KRV U ARIZONI

Ustrijeljena američka kongresnica, 9 ljudi ranjeno na političkom skupu

CNN, The Washington Post i neki drugi mediji prvotno su izvijestili da je Gabrielle Giffords ubijena, ali je kasnije javljeno da je još uvijek živa i da je na operaciji

Mjesto na kojem je došlo do pucnjave
Mjesto na kojem je došlo do pucnjave (CNN - screenshot)
Više o

SAD

,

pucnjava

,

Arizona

,

Gabrielle Giffords

,

kongresnica

Američka kongresnica Gabrielle Giffords u subotu je ustrijeljena u glavu na političkom skupu u Tucsonu, u saveznoj državi Arizoni, a još najmanje devet osoba je ranjeno kada je naoružani napadač otvorio vatru na sudionike skupa, izvijestio je američki javni radio NPR, prenosi Hina. S mjeste događaja dolaze proturječna izvješća o tome je li 40-godišnja demokratska kongresnica ubijena, i koliko ima smrtno stradalih među onima koji su ustrijeljeni.

CNN, The Washington Post i neki drugi mediji prvotno su izvijestili da je Giffords ubijena, ali je kasnije javljeno da je još uvijek živa i da je na operaciji u bolnici. Iz bolnice je izviješteno da je Giffords u kritičnom stanju. NPR je navodeći šerifa okruga Pima, u Arizoni, prvotno javio da su Giffdord i još šest osoba ubijeni u pucnjavi, ali je kasnije javio da su izvješća proturječna. Giffords, koja je u studenom 2010. izabrana za treći mandat, održavala je skup za birače u svojoj izbornoj jedinici "Kongres na vašem uglu" ispred samposluživanja Safeway u sjeverozapadnom dijelu Tucsona, kada je upao naoružani napadač i počeo pucati, izjavio je Peter Michaels, urednik u novinskoj agenciji Arizona Public Media.

Giffords je razgovarala s jednim parom, kada je napadač pucao na nju s udaljenosti nešto veće od metra, rekao je Michaels. Osumnjičeni napadač je pokušao pobjeći ali su ga svladali građani koji su se našli u blizini. Napadač je uhićen a svjedoci su ga opisali kao mladića 20-ih godina. Giffords je predstavljala 8. izborni okruug Arizone od 2006. Udana je za astronauta NASA-e Marka Kellya, veterana operacije Pustinjska oluja iz 1991., a imaju dvoje djece. Američki kongresnici često održavaju izravne sastanke s biračima u svojim izbornim jedinicama.

08.01.2011. 23:11:00
Novi komentar
nužno
nužno