« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
VIŠE OD 2.000 POSJETITELJA

Uspjeh "Riječnog kina" u Karlovcu

Trodnevna manifestacija, diplomski rad mlade Marije Ratković pokazao se vrlo uspješnim. Čestitamo!

manifestacija Riječno kino poakazala se vrlo uspješnom
manifestacija Riječno kino poakazala se vrlo uspješnom (karlovacinfo.net)
Više o

Marija Ratković

,

riječno kino

,

foginovo kupalište

,

karlovačko kupalište

Pilot projekt trodnevno "Riječno kino", pokazao se vrlo uspješnim. Projekcije gledalo  2100 posjetitelja na karlovačkom kupalištu uz rijeku Koranu.

Karlovac je jedan od hrvatskih gradova koji nemaju kino,  a ovo je dokaz da taj grad ima filmsku publiku. Projekt se može nastaviti kao nadopuna redovitome kinorepertoaru i turističkoj ponudi grada te obogaćivati sadržaje Foginova kupališta, prvoga riječnog kupališta u Hrvatskoj, priopćili su danas organizatori, Kinoklub "Karlovac" i tvrtka "Turbing" d.o.o.

Posebnost "Riječnog kina", uz nekoliko stotina sjedećih i nekoliko desetaka ležećih mjesta, bili su zračni madraci uz moto "Kino na svježem zraku i luftić za dvoje u mraku": Iznenađenje za pamćenje, skok je Marije Ratković s desetmetarske skakaonice kupališta, nalik na skok iz promotivnog filma manifestacije "Riječno kino".

Prije sinoćne projekcije zadnjega prikazanog filma - Matanićeva "Ćaće", ovogodišnjeg dobitnika triju Zlatnih arena, rečeno je kako ljetno kino na velikom platnu na otvorenome ima budućnost te da se taj pilot-projekt pokazao uspješnim, prenosi Hina. "Riječno kino" je diplomski rad Marije Ratković, studentice odsjeka za produkciju Akademije dramske umjetnosti.

Karlovčani su sinoć s velikog platna najavnim spotom Kinokluba "Karlovac" pozvani na filmski festival domaće i strane produkcije srednjoškolske mladeži, 16. filmsku reviju mladeži i 4. "Four River Film Festival", koji će se održati od 7. do 10. rujna. Prikazana su i tri nagrađena kratka filma iz videonatječaja "Riječnog kina".

U tri dana prikazana su tri filma - u petak "Dečko koji ne obećava" o rock n' roll legendi Johnu Lennonu, u subotu akcijski triler "Pljačkaš" i sinoć "Ćaća", a na toj je projekciji bio i dio filmske ekipe, glumice Judita Franković i Iva Mihalić te producent Hrvoje Pervan.

01.08.2011. 14:20:14
Novi komentar
nužno
nužno