« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
VIASAT

Uskrsni tematski program na Viasat Nature

Od petka 25. ožujka do ponedjeljka 28. ožujka VIASAT NATURE je za produženi uskrsni vikend pripremio tematski program koji prikazuje europske i svjetske kraobraze u proljetnom ruhu

Australija - putovanje kroz evoluciju
Australija - putovanje kroz evoluciju (Viasat Nature)
Više o

Viasat Nature

,

uskrsni program

S buđenjem proljeća i prirode, Viasat Nature je za produženi uskrsni vikend pripremio program koji prikazuje europske i svjetske kraobraze u proljetnom ruhu.

Od petka 25. ožujka do ponedjeljka 28. ožujka

Petak, 25. ožujka

14:00 Jimmy Doherty u Darwinovu vrtu

15:00 Bebe iz Zoo vrta

15:30 Buđenje divljine - proljeće u Europi

16:20 Bebe iz Zoo vrta

16:45 Bebe iz Zoo vrta

17:15 Australija - putovanje kroz evoluciju

Subota, 26. ožujka

14:00 Jimmy Doherty u Darwinovu vrtu

15:00 Bebe iz Zoo vrta

15:30 Buđenje divljine - proljeće u Europi

16:25 Preseljenje panda

Nedjelja, 27. ožujka

15:00 Jimmy Doherty u Darwinovu vrtu

16:00 Bebe iz Zoo vrta

16:30 Prvi život

17:30 Moja obitelj i ostali purani

Ponedjeljak, 28. ožujka

15:50 Bebe iz Zoo vrta

16:20 Prvi život

17:20 Bebe iz Zoo vrta

17:45 Bebe iz Zoo vrta

20:55 Jedna godina u divljini

Jimmy Doherty u Darwinovu vrtu

Izvorni naziv: Jimmy Doherty in Darwin's Garden

Charles Darwin vratio se 1836. s petogodišnje ekspedicije na brodu Beagle s revolucionarnim idejama o raznolikosti svjetske flore i faune. No prije no što je mogao započeti rad na jednoj od najutjecajnijih znanstvenih publikacija svih vremena - knjizi „O postanku vrsta" - Darwin je kroz niz inovativnih i zapanjujućih eksperimenata morao svoje početne pretpostavke razviti u potpunu teoriju evolucije. Poljoprivrednik i entomolog Jimmy Doherty zaputio se Darwinovim intelektualnim putom te ponovio njegove revolucionarne eksperimente srođivanja biljaka, prirodnog odabira te neke luckaste pokuse s kišnim glistama i glazbom. Serija je snimana u vrtovima i plastenicima Darwinova doma te ponovno otkriva znanstvena otkrića koja čine temelj teorije evolucije.

Bebe iz Zoo vrta

Izvorni naziv: Zoo Juniors

Berlinski zoološki vrt diči se najbogatijom zbirkom životinjskih vrsta na svijetu, a u 170 godina staroj ustanovi u centru grada u svakom se trenutku nalaze i tisuće mladunčadi. Serija nam predstavlja priče o bebama zoološkog vrta - sve od trudnoće pa do prvih godina života. Pratimo mlade životinje tijekom redovitih provjera težine, cijepljenja, prvih šetnji na otvorenom i u raznim drugim prvim situacijama.

Buđenje divljine - proljeće u Europi

Izvorni naziv: Wild & Wide Awake - Spring Across Europe

Proljeće je najuzbudljivije doba godine u prirodi i svi mu se raduju nakon dugih i mračnih zimskih mjeseci. No kako to šareno godišnje doba utječe na krajobraze Europe? Europska klima i njezini čudesni krajolici uvelike se razlikuju duž 5000 kilometara od sjevera do juga kontinenta - a jednako je raznolika i ekstravagancija njezina proljeća. Pratimo je od nizina do planina, od kopna do mora te od toplih zemalja na jugu do ledenog sjevera, a putem susrećemo divlje konje i rasplesana flaminga.

Australija - putovanje kroz evoluciju

Izvorni naziv: Australia - A Journey Through Evolution

Prije 35 milijuna godina započela je jedna fantastična priča - priča o Australiji. Taj se najveći svjetski otok odlomio od samog ruba kontinentalnog kopna, a stara stvorenja koja su na njemu živjela postala su izolirana oceanom. I životinjske vrste i krajolici te zemlje razvijali su se milijunima godina i stvarali jedan od najljepših i najraznolikijih jedinstvenih ekosustava na svijetu. Ova nam emisija nudi uvid u dosad nepoznatu prošlost do samih početaka naše vrste.

Preseljenje panda

Izvorni naziv: Panda's Wild Move

Kai Kai i Jia Jia dvije su dragocjene kineske pande. Njihova će vrsta izumrijeti ako se ne počnu rađati nove pande. No mogu se pariti samo dva dana u godini. Singapur je sad uvjeren da može spasiti medvjede od izumiranja. Da bi to postigli, žele na tropskom otoku izgraditi luksuzno ljubavno gnijezdo vrijedno 8,5 milijuna dolara, zrakoplovom premjestiti Jia Jiu i Kai Kaija 3000 km dalje te ih potaknuti na rađanje male pande. No to neće biti jednostavno: kratki rokovi za izgradnju i koordinacija velikog pothvata preseljenja tek su početak problema. Ekipa iz singapurskog parka River Safari mora naučiti kako s njima uspostaviti dobar odnos. A kod kuće ih čeka još veći izazov: sezonu parenja pandi potiče promjena u temperaturi, a u Singapuru je klima tijekom cijele godine jednako topla i vlažna. Vrsta je ionako već poznata po slabom spolnom nagonu, pa je to dodatni izazov.

Moja obitelj i ostali purani

Izvorni naziv: My Family & Other Turkeys

Putem vlastitog jata purana u Velikoj Britaniji Nigel Marven nudi nam fascinantne uvide u ponašanje tih ptica. Otkriva nam zamršenu priču o pripitomljavanju divljeg purana te zašto su te ptice već stoljećima tako važne ljudima. Saznat ćemo i o sjajnim uspjesima očuvanja divljeg purana u SAD-u, upoznati strastvene zaljubljenike u purane i vidjeti jata koja su se udomaćila u predgrađima, čak i na golf-terenima.

Jedna godina u divljini

Izvorni naziv: A Year in the Wild

Prolazeći svim krajolicima svijeta tijekom jedne godine, saznat ćemo kako godišnja doba utječu na različite dijelove svijeta u različita doba godine i kako se životinje nose s time. Tijekom kišne sezone u Africi vegetacija je bujna pa životinje kao majmuni samango uživaju u gozbi na smokvama. Kad počne suha sezona i voda se povuče, priča je posve drugačija, a život brojnih životinja pretvara se u svakodnevnu borbu za život. Kasnije u godini temperature se sjevernog teritorija spuštaju ispod nule, ali se led zbog klimatskih promjena stvara sporije no ikad prije. Teška godišnja doba postaju još surovija, a preživljavanje prirode ostaje jednako fascinantno.

Prvi život

Izvorni naziv: First Life

Tijekom više od pedeset godina rada za televiziju Sir David Attenborough proputovao je cijelim svijetom snimajući živi svijet i njegova čuda. Sad se u monumentalnoj seriji Prvi život vraća u prošlost u potrazi za prvim životinjama. Putujući od maglovite obale Newfoundlanda do pustinja sjeverne Afrike i prašuma Queenslanda, David Attenborough u fosilima i živim životinjama pronalazi dokaze o fantastičnom razdoblju Zemljine prošlosti prije pola milijarde godina kad su se životinje tek pojavile u oceanima. Prvi život odlikuje se zapanjujućom fotografijom, vrhunskim vizualnim efektima i velikim šarmom omiljenog svjetskog voditelja emisija o prirodi.

24.03.2016. 12:34:00
Novi komentar
nužno
nužno