« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
VRAĆANJE NA DORADU

USKOK mora doraditi optužnicu protiv Čehoka

Čehoka se tereti da je pogodovao suoptuženom varaždinskom poduzetniku Davoru Patafti i oštetio Grad Varaždin za najmanje 49,5 milijuna kuna

Fotografija vijesti
Više o

USKOK

,

Varaždin

,

Ivan Čehok

Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda odlučilo je ne potvrditi optužnicu protiv Ivana Čehoka, već ju u cijelosti vratiti USKOK-u na doradu, prenosi Hina.

"Vijeće nije potvrdilo optužnicu već ju je vratilo na doradu USKOK-u, od kojeg se traži da bolje razjasni neka pitanja, prije svega, zašto smatraju da se u slučaju Čehoka i ostalih optuženih radi o udruživanju zbog počinjenja kaznenoga djela", kazala je HINA-i Čehokova braniteljica Jasna Novak.

Izrazila je zadovoljstvo odlukom Optužnoga vijeća sutkinje Jasne Smiljanić koja je nakon nekoliko ročišta zatvorenih za javnost donijela odluku o vraćanju optužnice USKOK-u.

"Zadovoljni smo jer je najveći dio prigovora obrane prihvaćen, jer je optužnica u cijelosti vraćena USKOK-u", kazala je Novak.

Dodala je da se USKOK, među ostalim, mora odrediti i koje građevinsko vještačenje smatra relevantnim s obzirom da je jedan od vještaka, koje je angažirao USKOK, potvrdio teze obrane, a ne optužbe.

Čehoka se tereti da je pogodovao suoptuženom varaždinskom poduzetniku Davoru Patafti i oštetio Grad Varaždin za najmanje 49,5 milijuna kuna.

Uz njih dvojicu, optuženi su Narcisa Huljev, Tomislav Kezelja, Hrvoje Vojvoda i tri Pataftine tvrtke T7 Grupe, T7 Visa i Winair.

USKOK ih je lani krajem prosinca optužio za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te za pomaganje i poticanje na te zlouporabe.

Čehok je optužen da je od kraja 2007. do sredine 2011. pogodovao Patafti i njegovim tvrtkama u poslovima s gradom i gradskim poduzećima, pri čemu je Varaždin navodno oštećen za najmanje 49,5 milijuna kuna.

Patafti je u tom razdoblju, tvrdi USKOK, isplaćeno najmanje 35,8 milijuna kuna.

Zbog ove afere Čehok je u srpnju prošle godine iz Istražnog zatvora u Remetincu, u kojem je proveo više od mjesec i pol dana, podnio ostavku na gradonačelničku dužnost.

Na slobodu je izašao uz jamčevinu vrijednu 2,6 milijuna kuna.

Patafta je pak sudu dao najveću jamčevinu u povijesti hrvatskoga pravosuđa u iznosu od 12 milijuna kuna. Dva milijuna kuna dao je u gotovini, a deset u mjenicama.

10.05.2012. 11:47:28
Novi komentar
nužno
nužno