« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
HUAWEI MWC

Uronite u impresivne efekte Petal Maps aplikacije

Huaweijeva aplikacija za karte prikazuje navigaciju na razini trake preko cijelog zaslona s opsežnom podrškom za putnike diljem svijeta

Huaweijeve Petal Maps
Huaweijeve Petal Maps (Huawei)
Više o

Petal Maps

,

Petal Search

,

Petal aplikacije

 Huawei je na Mobile World Congress 2023. (MWC 2023.), koji se održava u Barceloni od 27. veljače do 02. ožujka 2023. predstavio Petal Maps, svoju aplikaciju za navigaciju koja dolazi s nizom inovativnih funkcija. Aplikacija je opremljena najsuvremenijom tehnologijom ažuriranja trenutnog stanja javnog prometa, a korisnike navodi duž cijelog zaslona aplikacije, odnosno uređaja, uključujući pritom impresivne vizualne efekte čime svojim korisnicima pruža pouzdanu navigaciju i uslugu karata.

Navigacija duž cijelog zaslona za lakše kretanje u zavojima

Huawei je na MWC-u 2023. demonstrirao funkciju navigacije na cijelom zaslonu koja proširuje prikaz navigacije na karti te tako korisnicima olakšava praćenje trake u kojoj se kreću. Osim toga, aplikacija sadrži ažuriranja novih cesta u zemljama poput Malezije, Filipina i Meksika, koje u kombinaciji s jasnijim prikazom, korisnicima pružaju bolje iskustvo korištenja.

Funkcija navigacije na razini trake preko cijelog zaslona koristi brojne efekte poput algoritama za 3D modeliranje ceste te izdvajanje trake iz HD satelitskih slika, za automatsku simulaciju i prikaz detaljnih informacija o cesti u 3D, čime se ceste na digitalnim kartama prikazane puno živopisnije. Petal Maps posebno je učinkovit u pružanju jasnih navigacijskih smjernica i prijedloga za vožnju tijekom gužvi, dajući korisnicima podsjetnike za pravovremenu promjenu vozne trake i jednostavnije navođenje na složenim prometnicama.

Petal Maps također brine i o zdravlju okoliša tako da one korisnike koji preferiraju vožnju biciklom navodi najprikladnijim rutama u skladu s prometnim uvjetima, a svim šetačima vibracijom putem pametnog sata daje na znanje gdje i kada skrenuti. Na taj način korisnici ne trebaju biti pogledom zalijepljeni za svoj pametni telefon, pa uređaje poput Huawei Mate 50 Pro mogu iskoristiti za fotografiranje znamenitosti i zanimljivosti te uparivanje s FreeBuds 5i slušalicama kako bi uživali u omiljenoj glazbi.

Impresivni efekti karte koji rekreiraju obrise stvarnog svijeta unutar digitalne karte

Petal Maps vrlo detaljno prikazuje ceste, zgrade, vremenske uvjete i noćne scene, u bojama stvarnog svijeta. Ova značajka živopisno rekreira stvarni svijet unutar digitalne karte, omogućujući tako korisnicima jednostavniju navigaciju. Petal Maps podržava detaljan 3D prikaz gotovo stotinu svjetskih znamenitosti. U Huaweijevom izložbenom paviljonu, posjetitelji su mogli koristiti Petal Maps kako bi istražili znamenitosti Barcelona, kao što su Sagrada Familia i Casa Mila, koje su rekreirane u 3D obliku u digitalnoj karti aplikacije. Petal Maps također prikazuje i dinamičke efekte vremenskih uvjeta poput oblaka, sunca i kiše, ravnajući se po lokalnoj prognozi, a također prikazuje i uličnu rasvjetu te druge specifične detalje zgrada po noći.

Zajedničko stvaranje ekosustava s brojnim mogućnostima karata

Osim inovativnih kartografskih funkcija, Huawei blisko surađuje s partnerima ekosustava, kao što su hoteli, dobavljači usluga prijevoza i ugostiteljski trgovci u sektorima putovanja i transporta, kako bi isporučili niz svakodnevnih usluga putem Petal Mapsa na jednom mjestu. Primjerice, Petal Maps pruža usluge potrebne korisnicima za putovanje raznim vrstama prijevoza, naručivanje hrane za van ili rezerviranje smještaja u hotelu.

Huawei je na MWC-u također demonstrirati Petal Maps Platform, međuplatformsku i integriranu platformu za karte za sve scenarije. Petal Maps Platform integrira i otvara mogućnosti Location Kit-a, Map Kit-a, Site Kit-a i Navi Kit-a programerima diljem svijeta, podržavajući njihove inovacije u aplikacijama. Kroz platformu, programeri u industrijama kao što su putovanja, životne usluge i e-trgovina, mogu uvelike smanjiti troškove razvoja i postići učinkovitu digitalnu transformaciju.

Huawei će u budućnosti nastaviti ulagati svoje napore u poboljšanje korisničkog iskustva Petal Maps aplikacije, s ciljem pružanja što pouzdanijih i sigurnijih kartografskih usluga na zadovoljstvo svih svojih korisnika, ali i programera. Huawei je posvećen stvaranju ekosustava karata zajedno s korisnicima i programerima.  

03.03.2023. 13:00:00
Novi komentar
nužno
nužno