« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
dolje konzumerizam

Urnebesne My Little Pony figurice

U My Little Pony figurice pretvoreni su Joker iz Crnog viteza, Elvis Presley, Edvard Škaroruki

Joker

Nakon što je isporbavala Barbike, Action Manove i He-Manove, Finska umjetnica Mari Kasurinen napokon se skrasila na figuricama My Little Pony kao osnovi za svoje otkačene skuplture. 

Kasurinen koja trenutno polazi magisterij iz primjenjene umjetnosti objašnjava da joj je želja bila izraziti svoju viziju materijalizma i konzumerizma današnjice.

"Imala sam veliku potrebu nešto izmijeniti, transformirati i na kraju je presudilo moje veliko zanimanje za popularnu kulturu i moja ljubav prema pop-ikonama" kaže umjetnica.

Osjećajući se sputano u svijetu koji je sve šabloniziraniji, okružena stvarima koje izgledaju isto i nemaju individualizma, Kasurinen je odlučila da će upravo igračke - nešto što baš svatko od nas ima - biti najbolja osnova za njen rad.

my_little_joker.jpg
Joker

my_little_chewbacca_and_my_little_han_solo.jpg
Chewbacca i Han Solo

my_little_alien.jpg
Alien

my_little_batman_and_robin_60s.jpg
Batman i Robin

my_little_edward_scissorhands.jpg
Edvard Škaroruki

my_little_elvis_presley.jpg
Elvis Presley

my_little_skeletor.jpg
Skeletor

my_little_slave_princess_leia.jpg
Princeza Lea

"My Little Pony igračke su tako obične, plastične i lažne, a ipak su fenomen jer su popularna ikona jedne generacije," kaže Kasurinen. "Činjenica da nemaju određen spol dopustila mi je još veću kreativnost - nisam imala nikavih granica".

Kad smo ju upitali bi li ona željela na poklon neki od preoblikovanih ponija kad je bila mla izjavila je bez premišljanja: "Naravno, ja bi izabrala My Little Edvarda Škarorukog jer on mi je najdraži i nikada ga ne bih prodala."

Skulpturice su jedinstvne - kako umjetnica kaže "unikati" - a koštaju samo 300 funti.

Piše: Romina McGuinness/Metro World News London
09.04.2009. 14:11:18

Vezana galerija
Novi komentar
nužno
nužno