« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
3. STUPANJ

Uragan Karl stigao do obale Meksičkog zaljeva

Uragan Karl donio je obilne kiše, vjetrovi su čupali palmina stabla u meksičkom Veracruzu, a mogao bi stvoriti i olujni val od 4.5 metara

Uragan Karl stigao do obale Meksičkog zaljeva
Uragan Karl stigao do obale Meksičkog zaljeva (Getty Images)
Više o

uragani

,

tropska oluja

,

Stanislaw Lem

Uragan Karl udario je na obale Meksičkog zaljeva prijeteći poplavama i odronima tla, no čini se da je poštedio naftne platforme uz meksičku obalu.

Karl, koji bi prema očekivanjima trebao proizvesti olujni val od 4.5 metara iznad normalne razine, u petak ujutro bio je oko 80 kilometara sjeveroistočno od lučkog grada Veracruz, objavio je američki Nacionalni centar za uragane. Ova oluja 3. stupnja razvila je vjetrove brzine od 195 kilometara na sat dok se približavala obali.

Meksička naftna tvrtka Pemex objavila je da je evakuirala naftne platforme u zaljevu, no čini se da oluja nije nanijela veće štete.

Nekoliko sati prije očekivanog najsnažnijeg udara na obalu, oluja je već donijela obilne kiše a vjetrovi su čupali palmina stabla u Veracruzu. Američki centar za oluje procjenjuje da bi prije toga mogao dodatno ojačati i naposljetku nestati u planinama uz meksičku obalu. (hina/metro-portal)

17.09.2010. 19:30:00
Novi komentar
nužno
nužno