« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Uragan Ike stigao na Kubu

Nakon pustošenja Haitija i Bahama još uvijek 3. kategorija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

Kuba

,

uragan

,

Ike

Uragan Ike u nedjelju je stigao na Kubu, nakon što je opustošio niže otoke, a na Haitiju prouzročio teške poplave, u kojima je do sada živote izgubilo najmanje 58 ljudi.

Budući da se očekuje da će Ike poharati glavninu Kube, a moguće i glavni grad Havanu, stotine tisuća stanovnika evakuirane su u skloništa ili na uzvisine.

Uragan je na Haitiju ubio najmanje 58 ljudi, a vlasti su obznanile da su pronađena i tri trupla iz ranijih oluja. Haiti su u manje od mjesec dana poharale četiri oluje, u kojima je poginulo ukupno 319 osoba.

U Dominikanskoj republici stablo je usmrtilo jednog čovjeka, a o broju žrtava na na drugim otocima, na kojima još uvijek pušu olujni vjetrovi, prerano je govoriti.

Najjači udar Ikea je u nedjelju poslijepodne poharao otok Great Inagua, na jugoistoku Bahama, a najsnažniji vjetrovi u središtu uragana puhali su brzinom od 215 kilometara na sat.

Iako je malo oslabio, uragan Ike još je uvijek opasan uragan kategorije 3, s vjetrovima koji pušu brzinom od 192 kilometra na sat. (HINA)

08.09.2008. 11:48:38
Novi komentar
nužno
nužno